Ελλάδα

Θεοφάνεια 2024: Με λαμπρότητα οι εορτασμοί σε όλη τη χώρα [pics,vid]

Θεοφάνεια 2024: Με λαμπρότητα οι εορτασμοί σε όλη τη χώρα [pics,vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [366238] ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ. ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Μέγας Αγιασμός, που λαμβάνει χώρα εντός των Εκκλησιών και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, που ακολουθεί τον Μεγάλο Αγιασμό

Στη Δοξολογία για τα Θεοφάνεια στον ιερό ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι δίνει το «παρών» ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας ο οποίος στη συνέχεια θα παρευρεθεί στον Αγιασμό των Υδάτων που θα τελεστεί στη Δεξαμενή Αθηνών.

Όπως εξηγούν συνεργάτες του Δημάρχου «φέτος εντός του χώρου της Δεξαμενής εκτελούνται εργασίες της ΕΥΔΑΠ οι οποίες θα διακοπούν ανήμερα των Θεοφανείων, θα έχει προστεθεί νερό και στο εργοτάξιο θα εισέλθει μόνο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευρίπου, κ. Χρυσόστομος, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, προκειμένου για τη συνέχεια του εθιμικού εορτασμού στη Δεξαμενή Αθηνών.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, το Σάββατο (06/01), ανήμερα της εορτής, το πρωί τελέσιξλε ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Στις 11:00 το πρωί, στον προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, θα γίνει η τελετή Αγιασμού των υδάτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments