Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: «Εμείς πήραμε αυτά που θέλαμε» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: «Εμείς πήραμε αυτά που θέλαμε» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ,Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Blinken ακολούθησε συνάντηση εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

Μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Blinken ακολούθησε συνάντηση εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

O Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε σήμερα στην οικία του στα Χανιά τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Antony Blinken.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον κ. Blinken ακολούθησε συνάντηση εργασίας σε διευρυμένη σύνθεση.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Επιβεβαιώθηκε ότι στο πλαίσιο του εξαιρετικού επιπέδου τους θα υπάρξουν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα περαιτέρω θετικά βήματα στον τομέα της αμυντικής συνεργασίας.

Επιπλέον, ο Πρωθυπουργός και ο κ. Blinken αντάλλαξαν απόψεις για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

«Εμείς πήραμε αυτά που θέλαμε» έλεγαν κυβερνητικές πηγές και εξηγούσαν ότι συζητήθηκαν «όλα τα θέματα της ατζέντας» στην κατ΄ ιδίαν συζήτηση των δύο ανδρών, καθώς και ότι το κλίμα ήταν ειλικρινές και θερμό.

Περαιτέρω θετικά βήματα στην αμυντική συνεργασία αναμένονται το επόμενο διάστημα, έλεγαν επίσης οι κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες προφανώς στην έγκριση πώλησης των F-35 στην Ελλάδα, που ήταν βασικό θέμα της συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ.  «Η Ελλάδα, ως συνεπής και αξιόπιστος  εταίρος και σύμμαχος, θα λάβει αυτά που έχουν συμφωνηθεί» τόνιζαν χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments