Nέα της αγοράς

Μαρίνα Βουλιαγμένης: Και οι Rolex – Zegna δημιουργούν σημεία πώλησης

Μαρίνα Βουλιαγμένης: Και οι Rolex – Zegna δημιουργούν σημεία πώλησης

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΜΑΡΙΝΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Σταδιακά θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται στην Astir Marina της Βουλιαγμένης οι μεγάλοι οίκοι που έχουν μισθώσει εμπορικά καταστήματα στη νέα ανάπτυξη που ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά στη διάρκεια του 2023.

Σταδιακά θα ξεκινήσουν να τοποθετούνται στην Astir Marina της Βουλιαγμένης οι μεγάλοι οίκοι που έχουν μισθώσει εμπορικά καταστήματα στη νέα ανάπτυξη που ολοκληρώθηκε κατασκευαστικά στη διάρκεια του 2023. Στόχος του Αστέρα Βουλιαγμένης είναι να δημιουργήσει έναν προορισμό πολυτέλειας για τα σκάφη που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα καθώς και για τους επισκέπτες που προσέρχονται σε αυτήν. Εκτός από τον όμιλο Louis Vuitton Moet Hennessy με τις μάρκες Louis Vuitton, Loro Piana και Dior και τον όμιλο Kering που διακινεί τα εμπορικά σήματα Gucci, Bottega Veneta και Yves Saint Laurent, για τις οποίες σας είχε ενημερώσει μέσα από προηγούμενα ρεπορτάζ του το Capital.gr και άλλες γνωστές μάρκες παγκοσμίου βεληνεκούς έχουν συμφωνήσει με τη διοίκηση του Αστέρα Βουλιαγμένης για την δημιουργία εμπορικών καταστημάτων στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας η Zegna και η Rolex είναι δύο ακόμα οίκοι που θα δημιουργήσουν καταστήματα στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις και με μεγάλο οίκο λιανικής, η προέλευση του οποίου εντοπίζεται στην Αυστραλία.

Ηπειρώτισσα 

Το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων θα ξεκινήσει από τα μέσα Απριλίου, λίγο πριν από το Πάσχα και θα ολοκληρωθεί στις αρχές Ιουνίου. Εκτός από τους προαναφερόμενους διεθνείς οίκους στην Astir Marina θα αναπτύξουν δραστηριότητα και ελληνικές επιχειρήσεις όπως είναι η εταιρεία προϊόντων delicatessen της Βάρης “Ηπειρώτισσα”, η οποία πρόσφατα δημιούργησε κατάστημα με καφέ και σνακ, εντός του golden hall. Η “Ηπειρώτισσα” κατά τις πληροφορίες θα αναλάβει την τροφοδοσία των σκαφών που ελλιμενίζονται στη Μαρίνα της Βουλιαγμένης. Η τροφοδοσία στην προκειμένη περίπτωση θα πραγματοποιείται με ιδιωτικά βαν της επιχείρησης από το κατάστημα της Βάρης. Επιπλέον, πρόκειται να δημιουργηθεί κατάστημα οπτικών της αλυσίδας “Panaidis”, μεσιτικό γραφείο της εταιρείας Revithis Real Estate αλλά και εγκαταστάσεις της εταιρείας Sanlorenzo, η οποία δραστηριοποιείται στην διάθεση πολυτελών σκαφών αναψυχής.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του 2023 ξεκίνησε να λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της Μαρίνας και η Cova Pasticceria Cova, που επίσης ανήκει στον όμιλο Louis Vuitton Moet Hennessy και αποτελεί μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις εστίασης στην Ιταλία. Το συγκεκριμένο brand δημιουργήθηκε το 1817 στο Μιλάνο και στο κατάστημα της Βουλιαγμένης διατίθενται εκτός από καφέ και κρουασάν, τάρτες ή πάστες και επιλογές γεύματος και fine dining με επιρροές από την ιταλική κουζίνα.

Σύμβαση παραχώρησης για 40 χρόνια με την ΕΤΑΔ – Στα 43 εκατ. το τίμημα

Η νέα Μαρίνα της Βουλιαγμένης διαθέτει συνολικά 59 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών, εμπορικά καταστήματα διάσημων οίκων, καθώς και έναν παράκτιο περίπατο με επιπλέον χώρους πρασίνου. Tα ανεπίσημα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2023 όταν “έδεσε” το πρώτο σκάφος στην εγκατάσταση. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην κατηγορία των superyachts.

Θα θυμίσουμε ότι η εταιρεία ειδικού σκοπού Μαρίνα Βουλιαγμένης Μονοπρόσωπη ΑΞΕ που διαχειρίζεται την Astir Marina, έχει συσταθεί το 2012 από την Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης, η οποία διαχειρίζεται τις γνωστές ξενοδοχειακές μονάδες και την παραλία του Αστέρα. Η εν λόγω εταιρεία έχει υπογράψει σύμβαση παραχώρησης της Μαρίνας με την ΕΤΑΔ για 40 χρόνια με συνολικό μίσθωμα για όλο το χρονικό διάστημα της σύμβασης, το οποίο ανέρχεται στα 43 εκατομμύρια ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η η κατασκευή της Μαρίνας – το έργο ανέλαβε η κατασκευαστική ΤΕΚΑΛ – πέρασε το προηγούμενο διάστημα από αρκετές περιπέτειες με προσφυγές ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα, την Κοινή Υπουργική Απόφαση και τις οικοδομικές άδειες για την μελέτη ανακατασκευή της έκτασης. Οι προσφεύγοντες ανέπτυξαν επιχειρηματολογία που αφορούσε στους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή της Μαρίνας. Ωστόσο οι ακροάσεις των αιτήσεων ακύρωσης και προσωρινής ανάκλησης απορρίφθηκαν με σχετική απόφαση. Στη συνέχεια υποβλήθηκε πρόσφατη αίτηση ακύρωσης, ωστόσο κατά την ακροαματική διαδικασία παραιτήθηκε από την υπόθεση ο ένας αντίδικος και ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε και εν γένει οι συγκεκριμένες προσφυγές δεν στάθηκαν εκ του αποτελέσματος ικανές να ανακόψουν την πορεία του έργου.

Σε ό,τι αφορά το κόστος κατασκευής, ο αρχικός προϋπολογισμός επιβαρύνθηκε λόγω των διεθνών πληθωριστικών πιέσεων κατά περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ. Στο τέλος του 2022 ο δανεισμός της εταιρείας ήταν στα 56,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα πρώτα έσοδα από μισθώσεις και ελλιμενισμό σκαφών αναμένεται ότι θα αποτυπωθούν στις οικονομικές καταστάσεις του 2023 όταν αυτές θα δημοσιευθούν καθότι στη διάρκεια της ανακατασκευής, η Μαρίνα παρέμεινε ανενεργή.

Πηγή: capital.gr//Του Γιώργου Λαμπίρη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments