Πολιτική

Άδωνις: Προσωπική δικαίωση η ανεργία στο 9,4% [vid]

Άδωνις: Προσωπική δικαίωση η ανεργία στο 9,4% [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Στην πτώση της ανεργίας κάτω από το φράγμα του 10% αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξή του.

Η αποκλιμάκωση της ανεργίας γίνεται ταχύτερα από τις αρχικές προβλέψεις

Στην πτώση της ανεργίας κάτω από το φράγμα του 10% αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε σημερινή συνέντευξή του.

«Άφησα την ανεργία στο 9,4%. Η αποκλιμάκωση της ανεργίας έγινε και γίνεται ταχύτερα από ό,τι προβλεπόταν και αυτό ήταν για μένα μια προσωπική δικαίωση, γιατί η πρόταση να ξεπαγώσουν οι τριετίες ήταν δική μου εισήγηση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε αρχικά ο νέος υπουργός Υγείας.

«Όταν ανέλαβα το υπουργείο Εργασίας και έβαλα κάτω τα μέτρα και μετρήσαμε και έβλεπα και πώς πήγαινε η ακρίβεια, πήγα στο Μέγαρο Μαξίμου και είπα στον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του ότι πρέπει να πάμε τώρα και όχι σε δύο χρόνια. Κάναμε απανωτές συσκέψεις και ακολούθησαν οι ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης», συμπλήρωσε ο Άδωνις.

«Η πορεία της ανεργίας κάτω από 10% είναι απόδειξη του γεγονότος ότι πήραμε τις ορθές αποφάσεις», πρόσθεσε ο υπουργός, «αυτό που λέμε είναι ότι όταν θα γίνει η δεύτερη τριετία το 2027, ο τότε υπουργός Εργασίας θα πρέπει να κοιτάξει και τη συνολική ανεργία στα τέσσερα τρίμηνα. Και αυτό, γιατί θεωρούμε πως αφού θα έχουμε πτωτική πορεία της ανεργίας κάτω από το 10%, θα έχουμε το ετήσιο κάτω από 10% το 2027. Κι έτσι, στέλνουμε κι ένα σήμα στις αγορές ότι δεν κάνουμε παράλογα πράγματα», ανέφερε ο Ά. Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments