Nέα της αγοράς

Eli Lilly: Εγκαινιάζει υπηρεσία για την παροχή φαρμάκων μέσω τηλεϊατρικής

Eli Lilly: Εγκαινιάζει υπηρεσία για την παροχή φαρμάκων μέσω τηλεϊατρικής

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Η καινοτόμος πρωτοβουλία αποσκοπεί στην απλοποίηση της παροχής και της πρόσβασης των ασθενών που ζουν με παχυσαρκία, ημικρανία και διαβήτη στα φάρμακα που χρειάζονται.

Η καινοτόμος πρωτοβουλία αποσκοπεί στην απλοποίηση της παροχής και της πρόσβασης των ασθενών που ζουν με παχυσαρκία, ημικρανία και διαβήτη στα φάρμακα που χρειάζονται.

Ο φαρμακευτικός «γίγαντας» Eli Lilly and Company ανακοίνωσε το λανσάρισμα του LillyDirect, μιας ψηφιακής πλατφόρμας  που θα επιτρέπει στους ασθενείς να παίρνουν συνταγή για φάρμακα απώλειας βάρους μέσω ενός παρόχου «τηλεϊατρικής» (telehealth) – μια κίνηση, όπως λέει η εταιρεία, που θα βελτιώσει την πρόσβαση στα εξαιρετικά δημοφιλή και αποτελεσματικά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένου του πρόσφατα εγκεκριμένου φαρμάκου της, Zepbound.

Η καινοτόμος πρωτοβουλία αποσκοπεί στην απλοποίηση της παροχής και της πρόσβασης των ασθενών που ζουν με παχυσαρκία, ημικρανία και διαβήτη στα φάρμακα που χρειάζονται.

Με τη νέα υπηρεσία η Lilly γίνεται η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που εμπλέκεται σε τέτοιο βαθμό στη διαχείριση της υγειονομικής περίθαλψης και στην παράδοση των προϊόντων της. Όπως αναφέρει το CNN, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται στον απόηχο της έγκρισης του Zepbound, που υπόσχεται απώλεια βάρους, από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με το αμερικάνικο μέσο, η Lilly δηλώνει ότι δεν έχει οικονομικές σχέσεις με τους παρόχους τηλεϊατρικής με τους οποίους συνεργάζεται: 9amHealthForum και Cove. Οι γιατροί που απασχολούνται μέσω των υπηρεσιών είναι ελεύθεροι να συνταγογραφούν οποιαδήποτε φάρμακα, αλλά εάν συνταγογράφηση ορισμένα φάρμακα που παρασκευάζονται από τη Lilly, οι ασθενείς θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν στο σπίτι τους απευθείας από την εταιρεία, εξασφαλίζοντας «συνεπή πρόσβαση», δήλωσε η Lilly σε δελτίο τύπου την Πέμπτη.

Οι εκπτώσεις στις τιμές φαρμάκων της Lilly θα εφαρμόζονται επίσης αυτόματα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις.

Η Wall Street ανταποκρίθηκε θετικά στην ανακοίνωση της LillyDirect, αλλά οι ερευνητές και σύλλογοι ασθενών είχαν ερωτήματα. Ο νέος ιστότοπος έρχεται να προστεθεί σε έναν αυξανόμενο κατάλογο πλατφορμών όπως οι WeightWatchers και Ro που προσφέρουν φάρμακα για την απώλεια βάρους μέσω της τηλεϊατρικής, αλλά είναι ο πρώτος του είδους του που δημιουργείται από φαρμακευτική εταιρεία.

Η καινοτομία της Lilly εκτιμάται ότι μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους παρέχοντάς τους με έναν πιο εύκολο τρόπο τα φάρμακα που χρειάζονται. Ωστόσο, υπάρχουν και αρνητικές αντιδράσεις στην απόφαση της φαρμακευτικής εταιρείας.

«Η ιδέα ότι έχετε φαρμακοποιούς και γιατρούς που είναι αφοσιωμένοι, στην πραγματικότητα, στα προϊόντα της Lilly δεν φαίνεται να είναι προς το συμφέρον των ασθενών», δήλωσε ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του Center for Science in the Public Interest και πρώην αναπληρωτής επίτροπος για τη στρατηγική και την ανάλυση της δημόσιας υγείας στο FDA, αναφέρει το CNN.

Άλλοι, βλέπουν τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους της νέας υπηρεσίας. Ειδικότερα, εγείρονται ερωτήματα για το κατά πόσο θα είναι πραγματικά συντονισμένη αυτή η φροντίδα, ιδίως στο επίπεδο των συστημάτων ηλεκτρονικών ιατρικών αρχείων. Ωστόσο, η καινοτομία αυτή θα είναι εξαιρετικά βοηθητική σε περιοχές όπου υπάρχει δυσκολότερη πρόσβαση σε περισσότερες ειδικότητες ιατρών και γενικότερα υγειονομικής περίθαλψης.

Πηγή: CNN, Bloomberg

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments