Πολιτική

Yφ. Μεταφορών για ΑμεΑ: Σε μετρό και τραμ η πρόσβαση είναι στο 100% [vid]

Yφ. Μεταφορών για ΑμεΑ: Σε μετρό και τραμ η πρόσβαση είναι στο 100% [vid]
Από 30 € στα 200 € το πρόστιμο για μη δυνατότητα επιβίβασης

Για το νέο κανονισμό δικαιωμάτων των επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί αναφορικά με τα ΑμεΑαλλά και την προμήθεια των 250 πρώτων ηλεκτρικών λεωφορείων, που όπως είπε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου εστιάζοντας στη βελτίωση των μετακινήσεων όλων των πολιτών.

«Δεν εκμεταλλευόμαστε αντιπολιτευτικά τα άτομα με αναπηρία, όπως δυστυχώς έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μια φορά. Δουλεύουμε μόνο σκληρά γιατί η καθημερινότητα όλων των πολιτών πρέπει να αλλάξει» σημείωσε η υφυπουργός Mεταφορών. Μιλώντας στους δημοσιογράφους της εκπομπής, Σταυρούλα Χριστοφιλέα και Μάκη Προβατά, για το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί τόνισε ότι είναι σε συνεργασία με τον Ιωάννη Βαρδακαστάνη, πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία για την επίλυσή τους. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά όταν δε συζητάς με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα που το γνωρίζουν πολύ καλά».

Σε σχέση με τον κανονισμό δικαιωμάτων των επιβατών στα ΜΜΕ ανέφερε ότι «ο Βαρδακαστάνης όχι τώρα, αλλά από το 2011 έκανε μια πολύ σοβαρή δουλειά σε επίπεδο Ευρώπης, όταν στον κανονισμό 181 του 2011 συμπεριέλαβε αυτά τα ζητήματα που αφορούν σε θέματα του αν μπορεί να βγάλει εισιτήριο κάποιο άτομο με αναπηρία σε κάποιο μέσο το οποίο δε μπορεί τελικά να επιβιβαστεί και που ήταν και το επίμαχο ζήτημα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments