Αθλητισμός

Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου οι κορυφαίοι το 2023

Ντρισμπιώτη και Τεντόγλου οι κορυφαίοι το 2023

Πηγή Φωτογραφίας: [363135] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ / ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2023 / ΑΦΙΞΗ ΤΩΝ Α.ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΚΑΙ Μ.ΤΕΝΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης του μήκους και η μεγάλη πρωταθλήτρια του βάδην συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους του κοινού

Το ελληνικό κοινό ψήφισε κι επέλεξε τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες του 2023, ανά κατηγορία.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής ανοιχτού και πρωταθλητής Ευρώπης κλειστού στίβου στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, ήταν ο νικητής στους Άνδρες. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου έκανε εξαιρετική σεζόν και κατάκτησε όλους τους διαθέσιμους τίτλους.

Στις Γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η «χάλκινη» στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα στα 35χλ. βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που για μία ακόμη χρονιά κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου.

Η δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 στο ύψος, Παναγιώτα Δόση, απέσπασε τις περισσότερες ψήφους κι αναδείχθηκε κορυφαία της κατηγορίας για το 2023, ενώ το βραβείο στους Άνδρες Κ23 πήγε στην ομάδα 4Χ100 μ., που κατάλαβε την 4η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Έσπο.

Στη διοργάνωση έτρεξαν οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Γιάννης Καριοφύλλης, Γιάννης Γρανιτσιώτης και Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ αναπληρωματικοί ήταν οι Θοδωρής Βροντινός και Βασίλης Παπαμαργαρίτης.

Στους Άνδρες Κ20 κορυφαίος είναι ο φιναλίστ στο μήκος Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας Χρήστος Χήτας και στις Γυναίκες Κ20 η «χάλκινη» στα 3.000 μ. στιπλ στη διοργάνωση της Ιερουσαλήμ, Βασιλική Καλλιμογιάννη.

Στην κατηγορία Κ18 το κοινό επέλεξε τον άλτη του επί κοντώ και τρίτο στις Ολυμπιακές Ημέρες Νεότητας, Παύλο Κριαρά και την Μαρία Ραφαηλίδου, που στην ίδια διοργάνωση κατάκτησε μετάλλια σε σφαιροβολία και δισκοβολία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments