EDITOR'S PICK

Τέσσερα χιονοδρομικά κέντρα που είναι 3 ώρες μακριά από την Αθήνα

Τέσσερα χιονοδρομικά κέντρα που είναι 3 ώρες μακριά από την Αθήνα

Πηγή Φωτογραφίας: facebook/Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Πρέπει να τα επισκεφτείς

Ποιος είπε ότι για να δει κανείς χιόνι πρέπει να φύγει πολύ μακριά από την Αθήνα; Κι όμως υπάρχουν κάποια χιονοδρομικά κέντρα λιγότερο από 3 ώρες μακριά από την Αθήνα που μπορείς να τα επισκεφθείς και να περάσεις καλά απολαμβάνοντας το χιόνι είτε παίζοντας είτε κάνοντας κάποια δραστηριότητα στο χιόνι. Σκι, snowboard ή snowmobile για τους λάτρεις του είδους ή απλώς ζεστή σοκολάτα στο σαλέ με θέα το χιόνι να πέφτει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φορέσεις ζεστά ρούχα και την καλή σου διάθεση και να διαλέξεις ποιο από τα χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα θες να επισκεφθείς.

Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων

View this post on Instagram

A post shared by Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων (@kalavritaskiresort)

Σταθερή αξία στο χιόνι. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι αγαπημένων πολλών επισκεπτών από την Αθήνα που θέλουν να απολαύσουν φρέσκο χιόνι και να μην φύγουν πολύ μακριά από την Αθήνα. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Αχαΐας. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Χελμού, όπως επίσης λέγεται, απλώνεται ανάμεσα στον Ξερόκαμπο και τις κορυφές Νεραϊδόραχη και Αυγό. Εκεί στα 2.340 μέτρα υψόμετρο υπάρχουν 12 πίστες συνολικά 20 χιλιομέτρων μικρότερης αλλά και μεγαλύτερης δυσκολίας ανάλογα με το επίπεδο του κάθε επισκέπτη.

Η απόστασή του είναι μόλις 191 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμο σε 2,5 περίπου ώρες.

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Το συγκεκριμένο Χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένο χειμερινό προορισμό για όσους αγαπούν το σκι ή απλώς το χιόνι. Είναι ένα από τα πλέον οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα που μπορεί κανείς να επισκεφθεί στην Ελλάδα και μάλιστα τόσο κοντά στην Αθήνα. Μπορεί κάποιος να μάθει σκι με δάσκαλο ενώ υπάρχουν και πολλές πίστες για διάφορα επίπεδα ικανοτήτων και γνώσεων, αυξημένης ή όχι δυσκολίας. Είναι επίσης ένα χιονοδρομικό κέντρο ιδανικό και για οικογένειες καθώς υπάρχει και πίστα για παιδιά που μπορούν να απολαύσουν το χιόνι αλλά και την χιονοδρομία.

Η απόστασή του είναι μόλις 189 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμο σε 2 ώρες και 40 λεπτά.

Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

Ακόμη ένα αγαπημένο και στολίδι των Τρικάλων Κορινθίας. Το χιονοδρομικό κέντρο Ζηρείων είναι για όσους θέλουν κάτι λιγότερο κοσμικό αλλά εξίσου οργανωμένο και ωραίο. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας είναι ένα από τα πιο καινούρια χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα καθώς ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007. Πρόκειται επίσης για ένα πολύ φιλικό σε οικογένειες χιονοδρομικό κέντρο μιας και απευθύνεται περισσότερο από όλα στις οικογένειες. Εκτός από τις πίστες για ενήλικες, για προχωρημένους και για αρχάριους, υπάρχει baby πίστα για να μάθουν τα παιδιά τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της χιονοδρομίας. Εκτός όμως από το παιχνίδι στο χιόνι, εξίσου απολαυστικό είναι να απολαμβάνεις την σοκολάτα ή τον καφέ σου στο σαλέ.

Η απόστασή του είναι 151 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα και είναι προσβάσιμο σε 2 ώρες και 20 λεπτά περίπου.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου – Καρπενησίου

Το τέταρτο και επίσης αγαπημένο Χιονοδρομικό της λίστας είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο Βελουχίου – Καρπενησίου. Το διαχρονικά επισκέψιμο χιονοδρομικό της Ευρυτανίας που αποτελεί αγαπημένο προορισμό για όσους θέλουν να απολαύσουν το χιόνι κοντά στην Αθήνα. 18 πίστες υψηλών προδιαγραφών για αρχάριους, έμπειρους και όσους παίζουν το σκι… στα δάχτυλα. Αλλά και για όσους θέλουν να απολαύσουν μερικές στιγμές στο σαλέ θαυμάζοντας το χιονισμένο τοπίο. Εκτός από το χιονοδρομικό κέντρο, πάντως, ολόκληρη η περιοχή είναι γεμάτη ομορφιές που μπορείς να χαρείς σε μια βόλτα σου εκεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments