Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης – ”Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας” [vid]

Κλέαρχος Μαρουσάκης – ”Χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας” [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Μάλιστα, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνει λόγο σε νέα του πρόγνωση για χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού - Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει, πότε έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, κάνει λόγο σε νέα του πρόγνωση για χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η σημερινή ημέρα θα είναι μία μέρα με κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας.

«Σήμερα θα έχουμε αρκετές βροχές και καταιγίδες, κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες εκτάσεις, ακόμα και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα γίνει αισθητή. Δεύτερο ψυχρό κύμα αναμένεται από την Παρασκευή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Στην Αττική, όπου ήδη σημειώνονται τοπικές βροχές, τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες αναμένεται να ενταθούν, ενώ δεν αποκλείεται κατά τις απογευματινές ώρες να έχουμε πρόσκαιρες καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις στη γύρω ορεινή ζώνη, δηλαδή Πάρνηθα, Υμηττό, Πεντέλη και Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από το απόγευμα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες, ενώ θα χιονίσει στη γύρω ορεινή και ημιορεινή ζώνη, με τα φαινόμενα από το απόγευμα και μετά να υποχωρούν. Βοριάδες θα σημειωθούν με τοπικά ισχυρές εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 8-9 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Καιρός: Νέο πολικό κύμα από την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, από την Παρασκευή (12/1) η χώρα αναμένεται να επηρεαστεί από ένα νέο πολικό κύμα, που θα αφορά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Δηλαδή την Παρασκευή, το Σάββατο και Κυριακή θα έχουμε πολύ κρύο σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, με παγετό στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

«Δεν αποκλείεται Σάββατο και Κυριακή να δούμε να χιονίζει και στην Αττική ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα. Στα βόρεια προάστια είναι αυξημένες οι πιθανότητες, ακόμα και στο κέντρο της πόλης να δούμε κάποιες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το βράδυ του Σαββάτου και της Κυριακής. Για χιονόστρωση δεν φαίνεται ακόμη για το κέντρο, για τα βόρεια προάστια όμως δεν αποκλείεται να έχουμε ακόμα και χιονόστρωση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης:

Ο καιρός των επόμενων ημερών από την ΕΜΥ

Για σήμερα, Τρίτη (9/1), πιθανόν έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την ανατολική νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα στον νομό Μαγνησίας, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την ανατολική νησιωτική χώρα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο Βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 11 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 12 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική και πιθανόν τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια θα πέσουν το βράδυ στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Αττικής. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 8 έως 12 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες με λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται μεταξύ 3 και 8 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments