SPOTLIGHTS

MyAuto: Στο κινητό τηλέφωνο η άδεια, ασφάλεια και ΚΤΕΟ μέσω gov.gr wallet

MyAuto: Στο κινητό τηλέφωνο η άδεια, ασφάλεια και ΚΤΕΟ μέσω gov.gr wallet

Πηγή Φωτογραφίας: freepik.com

Το MyAuto αποτελεί επί της ουσίας τον ηλεκτρονικό φάκελο των οχημάτων και οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσθέσουν τις πληροφορίες στο Gov.gr Wallet τους.

Η ζωή των οδηγών και κατόχων οχήματος διευκολύνεται με την προσθήκη του ψηφιακού πορτοφολιού και για τα αυτοκίνητα. Μέσω του myAuto, όλα τα χαρτιά των οχημάτων, θα βρίσκονται πλέον ψηφιοποιημένα, μέσα στην εφαρμογή. Εφεξής, οι οδηγοί θα μπορούν να ενημερώνονται, για το πότε λήγει η ασφάλεια τους, ή πότε πρέπει να περάσουν ΚΤΕΟ.

Όλα τα χαρτιά του αυτοκινήτου τώρα στο κινητό και στο Gov.gr Wallet

Η διαδικασία είναι απλή, και απαλλάσσει τους κατόχους αυτοκινήτων από χρονοβόρες επισκέψεις στις δημόσιες υπηρεσίες. Συγκεκριμένα μέσω του Gov.gr Wallet, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν για ενημερωτικούς λόγους πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία του οχήματός τους, όπως αυτά τηρούνται σε μητρώα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης. Τα στοιχεία ομαδοποιούνται σε κατηγορίες βάσει των μητρώων από τα οποία αντλούνται.

Ο πολίτης μπορεί να βλέπει και να ελέγχει για κάθε όχημά του:

Τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας Αν έχει πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας Αν το όχημα του είναι σε κίνηση ή ακινησία Αν το όχημα του έχει κλαπεί Το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου. Ο πολίτης μέσω του Gov.gr Wallet θα λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του, δύο εβδομάδες πριν τον επόμενο Τεχνικό Έλεγχο Τα στοιχεία ασφάλισης του οχήματος. Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Τα στοιχεία των οχημάτων αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Στο μεταξύ, σειρά νέων ψηφιακών υπηρεσιών θέτει σε λειτουργία και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στις νέες υπηρεσίες, οι οποίες τίθενται άμεσα σε δοκιμαστική λειτουργία, περιλαμβάνεται εφαρμογή για το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ – το γνωστό Point System), η οποία δίνει στον πολίτη πλήρη πρόσβαση στους πόντους, τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας στις οποίες τυχόν έχει υποπέσει, στο ιστορικό των αφαιρέσεων που σχετίζονται με την άδεια οδήγησης.

Με άλλη ψηφιακή υπηρεσία, οι πολίτες αποκτούν πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό των ελέγχων των οχημάτων τους από τα ΚΤΕΟ, συμπεριλαμβανομένων και των καταγεγραμμένων χιλιομέτρων κάθε οχήματος. Επίσης, μέσω της νέας ψηφιακής πύλης Auto.gov.gr απλουστεύεται η εύρεση όλων των ψηφιακών εφαρμογών του Gov.gr που σχετίζονται με οχήματα.

Οι νέες υπηρεσίες ολοκληρώνουν το έργο ψηφιοποίησης που υλοποιήθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθ’ όλο το 2023 και θα επεκταθούν εντός του 2024, μαζί με την εισαγωγή νέων, που ήδη έχουν προγραμματιστεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments