Πολιτική

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Ένας άντρας δεν θα μπορεί να έχει παιδί με παρένθετη μητέρα

Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Ένας άντρας δεν θα μπορεί να έχει παιδί με παρένθετη μητέρα

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ,  Είναι ένα θέμα που αφορά κάποιους συμπολίτες μας πάρα πολύ.

Για τον γάμο των ομοφυλοφύλων

Για τον γάμο των ομοφυλοφύλων

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο: Είναι ένα θέμα που αφορά κάποιους συμπολίτες μας πάρα πολύ. Έχω διαβάσει και μελετήσει το θέμα. Αυτό που νομοθετούμε είναι η ισότητα στον γάμο. Απαλοιφή διάκρισης όσον αφορά στον σεξουαλικό προσανατολισμό στην σύναψη σχέσης και στον γάμο, σε ένα νομικό συμβόλαιο με δικαιώματα και υποχρεώσεις. Ο γάμος είναι συνεκτικός θεσμός. Προτίθεμαι να φέρω κάτι που δεν είναι επαναστατικά διαφορετικό σε σχέση με το τι ισχύει στην Ευρώπη. Δεν πάμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα. Μιλάμε για πολιτικό γάμο, δεν μιλάμε για εκκλησία, για ρύζια, ούτε για τίποτα τέτοιο. Εγώ σέβομαι απόλυτα όλες τις απόψεις, το θέμα αυτό δεν θέλω να διχάσει την ελληνική κοινωνία. Σέβομαι όσους έχουν διαφορετική άποψη και την άποψη της Εκκλησίας. Η Εκκλησία δεν στήριζε τον πολιτικό γάμο ή την καύση αλλά δεν την ανάγκασε να κάνει κάτι που αντίκειται στην θεολογική προσέγγιση. Θέλω να ωριμάσει η συζήτηση πριν φέρω κάτι στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι κοινωνίες προχωρούν: Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό δίκαιο γινόντουσαν από την Αριστερά και κατά κανόνα η κεντροδεξιά ήταν πίσω από τις εξελίξεις, θυμάμαι ακόμα το 1982 όταν ηρθε η μεγάλη επανάσταση στο οικογενειακό δίκαιο η ΝΔ καταψήφισε διατάξεις που έδιναν την δυνατότητα στη γυναίκα να κρατήσει το επώνυμό της οι κοινωνίες προχωρούν».

Τι θα γίνει με τα παιδιά σε γάμους ομοφύλων: Ομόφυλα παιδιά έχουν και δεν θα εξαφανιστούν. Αυτά δεν έχουν ίσα δικαιώματα, δεν μπορούν να γίνουν Έλληνες εάν ζουν στο εξωτερικό. Λέμε ναι στον γάμο, αλλά όχι στην παρένθετη μητέρα. Δεν θα μπορεί ένας άνδρας μόνος του να αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα. Δεν θα γίνουμε πειραματικό εργαστήρι στην Ελλάδα, το νομοσχέδιο δεν θα έχει «γονέα 1» και «γονέα 2».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments