Πολιτική

Μητσοτάκης: Τι τόνισε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του 2024

Μητσοτάκης: Τι τόνισε στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: [366318] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο πρωθυπουργός ζήτησε συνέπεια και δουλειά από τους υπουργούς.

Έγινε η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για το 2024.

Αρχίζοντας την εισαγωγική τοποθέτηση ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» είπε ότι όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια.

Πιο συγκεκριμένα, αφού υπενθύμισε ότι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για την επιστολική ψήφο και έρχεται η ανάρτηση του νομοσχεδίου για την ενίσχυση του δημοσίου πανεπιστημίου παράλληλα με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ότι «όλη η επικράτεια θα αποκτήσει σύγχρονα πολεοδομικά σχέδια. Δυστυχώς το πρόβλημα διαρκεί έναν ολόκληρο αιώνα καθώς συχνά στην πολεοδομική νομοθεσία αναφέρόμαστε στους προ του 1923 δρόμους. Τώρα όμως με μια σημαντική χρηματοδότηση που ξεπερνά τα 400 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης το πρόβλημα διεκδικεί τη λύση του και δρομολογείται η κατάρτιση ειδικών και τοπικών πολεοδομικών σχεδίων που θα ορίζουν τις χρήσεις γης και φυσικά τις προστατευόμενες περιοχές. Θα οριοθετηθούν οικισμοί με συντελεστές δόμησης σε 800 κοινότητες.

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός «με τα συγκεκριμένα σχέδια διευθετείται το χρόνιο πρόβλημα του χαρακτηρισμού δημοτικών δρόμων. Το τελευταίο είναι ένα ζητούμενο που απασχολεί για χρόνια ειδικά την ελληνική περιφέρεια».

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θέματα του υπουργικού συμβουλίου ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα συζητήσουμε πρωτοβουλίες από την Πολιτική Προστασία για να βάλουμε οριστικό πλαίσιο ασφάλισης ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις ώστε η κρατική αρωγή να κατευθύνεται σε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη. Η επιστολική ψήφος θα συνοδεύεται από ένα καλοδουλεμένο πλαίσιο τετραετίας για τον απόδημο ελληνισμό, θα μιλήσουμε και για την αναδιάταξη των σιδηροδρόμων μας».

Χαρακτήρισε, δε, «θετική» την εξέλιξη για τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος καθώς «τα αποτελέσματα δικαίωσαν την πολιτική μας, ο ανταγωνισμός δούλεψε».

«Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύτηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε οι αυστηροί κριτές της απόδοσής μας και πρέπει να αυξάνουμε τους ρυθμούς. Οι επόμενοι μήνες, 6 μήνες μετά την ανανέωση της θητείας μας, θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων. Συνέπεια και δουλειά είναι αυτά που θα μας χαρακτηρίζουν και το 2024» έκλεισε την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός παρότρυνε, ακόμη, τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου να επικεντρωθούν πλήρως στα χαρτοφυλάκιά τους και να επιδείξουν συνέπεια και δουλειά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments