Πολιτική

Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης [vid]

Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΓτΠ,Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια σύσκεψης μίλησε για διαρκή μάχη και τόνισε πως θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβουν οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός.

Το μήνυμα του πρωθυπουργού στις πολυεθνικές κατά τη διάρκεια σύσκεψης για το θέμα της ακρίβειας

Πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια σύσκεψης μίλησε για διαρκή μάχη και τόνισε πως θα συνεχιστεί μέχρι να καταλάβουν οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ότι ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός.

«Η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντονότεροι έλεγχοι, οι οποίοι έγιναν τους τελευταίους μήνες στην αγορά, δύσκολοι έλεγχοι που αφορούν τους παράγοντες κόστους και κερδοφορίας των βασικών προϊόντων, που αποτελούν το «Καλάθι του Νοικοκυριού» μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς λειτουργίας της αγοράς. Τα νέα μέτρα, τα οποία θα εξειδικεύσει ο υπουργός Ανάπτυξης, θα αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις, που έχουν συσσωρευθεί στην ελληνική αγορά και έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης, έχοντας οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών να πωλούνται ακριβότερα στην Ελλάδα από άλλες χώρες της Ευρώπης και δεν θα είναι ανεκτό», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι παρεμβάσεις μας», συνέχισε, «στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή».

«Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης όπως: καθαριστικά σπιτιού, οδοντόκρεμες, αφρόλουτρα, σαμπουάν, βρεφικές πάνες, οπωροκηπευτικά, ενώ ειδική πρόνοια θα υπάρχει για το βρεφικό γάλα. Είναι παντελώς αδικαιολόγητο, γιατί οι τιμές στην Ελλάδα είναι τόσο ακριβότερες από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκει, θα εξειδικεύσει ο υπουργός ανάπτυξης και θα μπει ένα πλαφόν στο περιθώριο μικτού κέρδους, έτσι ώστε οι τιμές να προσαρμοστούν σε λογικά για την Ευρώπη επίπεδα. Θέλουμε να διορθώσουμε κατεστημένες στρεβλές πρακτικές», τόνισε ακόμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments