Ελλάδα

«Έμφραγμα» στα νοσοκομεία από κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και ιογενών λοιμώξεων

«Έμφραγμα» στα νοσοκομεία από κρούσματα κορωνοϊού, γρίπης και ιογενών λοιμώξεων

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΜΕΘ) ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ "ΣΩΤΗΡΙΑ" (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Κορωνοϊός: Ουρές στα νοσοκομεία - Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται τα νοσοκομεία της χώρας μας λόγω της ραγδαίας αύξησης που παρουσιάζεται στα κρούσματα κορονοϊού, γρίπης και ιογενών λοιμώξεων. Οι γιατροί εκπέμπουν SOS και το υπουργείο Υγείας ξεκινά εκστρατεία εμβολιασμού.

Ο αγώνας δρόμου ώστε να μπορέσουν να επεκταθούν οι εμβολιασμοί για τον κορονοϊό και στα φαρμακεία, ξεκίνησε ήδη μετά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Οι γιατροί του συστήματος υγείας, όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (11/1) σε σχετικό της ρεπορτάζ η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο καλούνται πλέον να αντιμετωπίσουν συνδυασμούς αναπνευστικών λοιμώξεων, καθώς η εξάπλωση του κορονοϊού συνοδεύεται και από γρίπη ή αναπνευστικό συγκυτιακό ιό, λόγω εποχής. Μάλιστα τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο βαριά φέτος από ότι προηγούμενες χρονιές.

Για τον λόγο αυτό, γιατροί και υπουργείο Υγείας συνιστούν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με το επικαιροποιημένο εμβόλιο του κορονοϊού, αλλά και το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να αποφευχθούν βαριές λοιμώξεις που θα χρειαστούν νοσηλεία.

Συνδυασμός ιογενών λοιμώξεων

Οι ειδικοί τονίζουν πως μπορεί να μην αποφεύγεται η προσβολή είτε από γρίπη είτε από κορονοϊό, όμως αποφεύγεται η βαριά νόσηση, αφού από τα 378 άτομα που μέχρι σήμερα έχουν χρειαστεί εντατική νοσηλεία, μόνο τα 2 ήταν εμβολιασμένα.

Οι συνδυασμοί που «κυκλοφορούν» μέχρι στιγμής αφορούν γρίπη και κορονοϊό, κορονοϊό και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό και γρίπη και αναπνευστικό συγκυτιακό ιό.

Ειδικά μάλιστα για τον τελευταίο, υπάρχει ο κίνδυνος μετά τη νόσηση από αυτόν να εμφανιστεί και στρεπτόκοκκος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments