Αθλητισμός

Άρης: Προσφυγή κατά της ΠΑΕ από τον Κώστα Καπετάνο

Άρης: Προσφυγή κατά της ΠΑΕ από τον Κώστα Καπετάνο

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΡΗΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE / ARIS-KERKIRA

Ο πρώην ποδοσφαιριστής δήλωσε ότι έχασε το σπίτι του και ζητάει να εξοφληθεί

Προσφυγή κατά του Άρη κατέθεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ο Κώστας Καπετάνος, ο οποίος πριν δύο μέρες είχε δηλώσει ότι μέσα στις γιορτές του πήραν το σπίτι για 100.000 ευρώ, ζητώντας να αναγνωριστεί η αθλητική διαδοχή της ΠΑΕ και να του καταβληθεί νομιμοτόκως το ποσό των 156.245 ευρώ.

«Ο Άρης μου χρωστά γύρω στα 300.000 ευρώ. Μέσα στις γιορτές ήρθαν και μου πήραν το σπίτι και το έδωσαν σε άλλον ιδιώτη. Κάναμε γιορτές εκτός σπιτιού. Μου το πήραν για 100.000 ευρώ. Μου χρωστούν λεφτά μια δεκαετία. Από το 2013. Είμαστε στα δικαστήρια. Έχουμε πάνω από τρεις αποφάσεις που μας δικαιώνουν και δεν έχουμε πληρωθεί», ήταν τα λόγια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή στον ΣΠΟΡ FM πριν δύο μέρες και η συνέχεια δόθηκε την Παρασκευή (12/1) μέσω της προσφυγής που κατέθεσε εναντίον της ΠΑΕ.

Ο Καπετάνος αποφάσισε να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ και στην προσφυγή του, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής…

«Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστης προσεφερα τις αθλητικές υπηρεσίες μου,βάσει συμβολαίου στην προηγούμενη ΠΑΕ ΑΡΗΣ που υποβιβάστηκε στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα την περίοδο 2015-2016.

Λόγω μη πληρωμής των συμβατικών παροχών μου, κατηγγειλα την μεταξύ μας σύμβαση και προσεφυγα στην αρμόδια ΠΕΕΟΔ/ΕΠΟ, η οποία με την υπ. Αριθμ.161/2013 τελεσίδικη αποφαση της έλυσε το συμβόλαιο με αποκλειστική υπαιτιοτητα της ΠΑΕ και μου επιδίκασε το ποσόν των 312.490 ευρώ νομιμοτοκως.

Όμως η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, αφού παράνομα προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του ΠΚ,αρνήθηκε να μου καταβάλλει τα επιδικασθεντα και προκειμένου να αποφύγει τόσο την πληρωμή των δεδουλευμενων σε εμένα αλλά και σε άλλους συναδέλφους μου, όσο και τις πειθαρχικες κυρώσεις της ΕΠΟ, επέλεξε καταδολιευτικά τον δρόμο του υποβιβασμού στις ερασιτεχνικές κατηγορίες και την διάλυση εκείνης της ΠΑΕ.

Κατά την περίοδο 2016-2017 η ομάδα του ΑΡΗ κατόρθωσε να προβιβαστει από την Γ ‘ερασιτεχνικη κατηγορία στην FOOTBALL LEAGUE, δηλαδή στην Β’ επαγγελματική κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου και σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο το ιδρυτικό ερασιτεχνικό σωματείο του ΑΣ ΑΡΗ συνέστησε νέα ΠΑΕ με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΠΑΕ ΑΡΗΣ με το ίδιο σήμα, τα ίδια χρώματα και την ίδια έδρα,το οποίο μάλιστα προβιβασθηκε και σήμερα αγωνίζεται στην SUPER LEAGUE 1.

Έτσι προέβην σε καταγγελίες – αναγγελιες στην Διεύθυνση Αδειοδότησης που κατά παραβασιν των κανονισμών δεν είχαν αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια άσκησα ενώπιον του ΔΔΠ αίτηση επιβολής ποινών κατά της νέας ΠΑΕ , επί της οποίας με την υπ. Αριθμ. 137/2020 απόφαση, το ΔΔΠ αφενός μεν δέχθηκε την ύπαρξη αθλητικής διαδοχής κι αναγνωρισε την υποχρέωση της Διαδόχου ΠΑΕ να μου καταβάλλει το 50% του επιδικασθεντος κεφαλαίου και των νόμιμων τόκων, αφετέρου δε ΔΕΝ επεβαλε την ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών από κάθε αγώνα για όσο χρόνο δεν εξοφλειται η απαίτηση μου, σύμφωνα με το άρθρο 24 του ΚΙΜΠ, λόγω δήθεν εκ μέρους μου καταχρηστικότητας!

Τέλος μετά την παρέλευση 60 ημερών από την δημοσίευση της απόφασης Σας σύμφωνα με τον τότε ΚΙΜΠ, επειδή η διάδοχος ΠΑΕ δεν προέβη στην εκτέλεση των μέχρι τώρα αποφάσεων, για πολλοστή φορά κοινοποίησα επαναληπτική εξωδικη πρόσκληση προς πληρωμή στην καθ’ης ΠΑΕ, ενώ προηγουμένως με αίτηση μου στην Διεύθυνση Αδειοδότησης και στην Εκτελεστική της ΕΠΟ ζήτησα την κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού Αδειοδότησης εκτέλεση της απόφασης Σας!

Όπως ήταν αναμενόμενο, για πολλοστή φορά, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος σεβασθηκαν την απόφαση Σας, καθώς ο Διευθυντής Αδειοδότησης δεν καταδεχθηκε να απαντήσει, όπως και η διάδοχος ΠΑΕ ΑΡΗΣ!

Μάλιστα παρά την πρόσφατη αλλαγή του Κανονισμού Αδειοδότησης της ΕΠΟ που επιβλήθηκε από την UEFA κι ο διάδοχος Προϊστάμενος του Τμήματος Αδειοδότησης συνεχίζει την ίδια τακτική παρερμηνεύοντας το δεσμευτικό σκεπτικό των αποφάσεων του ΔΔΠ περί Αθλητικής Διαδοχής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments