Ελλάδα

Αθήνα και άλλες 2 ελληνικές πόλεις στις 10 χειρότερες της Ευρώπης για ψηφιακούς νομάδες

Αθήνα και άλλες 2 ελληνικές πόλεις στις 10 χειρότερες της Ευρώπης για ψηφιακούς νομάδες

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΘΗΝΑ-ΠΑΛΑΙΑ ΒΟΥΛΗ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι χαμηλοί δείκτες σε ασφάλεια, υγεία και ευτυχία τα μεγάλα «αγκάθια» για τις ελληνικές πόλεις

Ιστορία, πολιτισμός, ήλιος, θάλασσα, ποιότητα ζωής, βελτιωμένες υποδομές. Κάπως έτσι παρουσιάζεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια για να προσελκύσει τους λεγόμενους ψηφιακούς νομάδες, τους ανθρώπους δηλαδή που εργάζονται σταθερά εξ αποστάσεως.

Παρόλα αυτά στη σχετική έρευνα της Brother UK καμία ελληνική πόλη δεν φιγουράρει μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης για όσους επιθυμούν την εξ αποστάσεως εργασία. Αντιθέτως όχι μία, αλλά τρεις μεγάλες πόλεις της χώρας, έχουν την «τιμή» να βρίσκονται στις 10 χειρότερες.

Για την κατάταξή της η Brother UK ανέλυσε παράγοντες όπως η ταχύτητα Wi-Fi, το κόστος ενός διαμερίσματος, το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η ασφάλεια εντός της χώρας, η ποιότητα ζωής, ο δείκτης υγείας, και το γενικό κόστος ζωής. Σταθμίζοντας τους επιμέρους δείκτες κατέληξε σε μία συνολική βαθμολογία για την κάθε πόλη. Και τα αποτελέσματα για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ήταν απογοητευτικά.

Η έρευνα της VisaGuide World

Αξίζει να επισημάνουμε ότι σε διεθνή έρευνα της VisaGuide World για τους πιο ελκυστικούς προορισμούς (η έρευνα εξέταζε συνολικά χώρες και όχι πόλεις και επεκτεινόταν και εκτός Ευρώπης) για ψηφιακούς νομάδες, η Ελλάδα δεν ήταν μέσα στις 10 κορυφαίες επιλογές.

Και τούτο γιατί οι υποδομές δικτύων – ειδικά στα νησιά, που υποτίθεται ότι είναι το δυνατό μας χαρτί για όσους θέλουν εργασία σε ειδυλλιακά τοπία με ήλιο και θάλασσα – δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Το κόστος ζωής και η ασφάλεια μας άφηναν επίσης εκτός. Σε εκείνη την έρευνα Ισπανία, Αργεντινή, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Κροατία συγκρούσαν την πρώτη 5αδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments