Ελλάδα

Καιρός 12/01/2024: Βροχές και χιόνια σήμερα

Καιρός 12/01/2024: Βροχές και χιόνια σήμερα

Πηγή Φωτογραφίας: Περιγραφή Χιονόπτωση στην περιοχή του Διονύσου Αττικής, Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, που έχει επηρεάσει τη χώρα από το βράδυ του Σαββάτου (4/2) με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες, τον ισχυρό παγετό, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, καθώς και τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους εντάσεως 8 με 9 μποφόρ στα πελάγη. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες, τις χιονοπτώσεις και τη ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ηπειρωτικά ορεινά και το βράδυ στα ημιορεινά της Χαλκιδικής.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, με βαθμιαία ενίσχυση στα 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα κυμανθεί στα βόρεια και τα κεντρικά από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 04 έως 12 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα από 06 έως 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτική πρόγνωση ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στη Θράκη, στην ανατολική Μακεδονία και στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας. Στη Χαλκιδική θα σημειωθούν από το απόγευμα ασθενείς βροχές και το βράδυ στα ορεινά- ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα κεντρικά και ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα ηπειρωτικά ορεινά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και οι βροχές θα περιοριστούν στα νότια τμήματα της Πελοποννήσου. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και στα νότια σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, με βαθμιαία ενίσχυση σε 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια όπου υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Από το μεσημέρι στα βόρεια και αργότερα στα νότια γενικά αίθριος. Ανεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4, από το μεσημέρι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές το πρωί στα νότια και από το βράδυ στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ στα ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Πού θα χιονίσει το Σάββατο Για αύριο Σάββατο, στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις βορειότερες περιοχές χιονόνερο.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των ανωτέρω περιοχών (ενδεικτικό υψόμετρο από τα 500-600 μέτρα και πάνω). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα βόρεια.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, με τοπικές βροχές και πιθανόν στο νότιο Ιόνιο τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα της τάξεως των 5 με 6 βαθμών Κελσίου. Στα βόρεια και τα κεντρικά δε θα ξεπεράσει τους 06 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 09 με 11 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά, που στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments