Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική επίθεση Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική επίθεση Κασσελάκη σε Ανδρουλάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [366378] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντροαριστερά.

Με την ολομέτωπη επίθεσή του στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Κασσελάκης τορπιλίζει τη συζήτηση που είχε ανοίξει για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε τη γραμμή Πολάκη υπέρ της αυτόνομης πορείας και της ανταγωνιστικής στάσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ.

«Πώς ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρητικά, θα συνδιαλλασσόταν με ένα κόμμα το οποίο είναι υπερχρεωμένο στις τράπεζες και με έναν πρόεδρο ο οποίος είναι εκβιαζόμενος;».

Με αυτά τα λόγια ο κ. Κασσελάκης στη συνέντευξή του στο δελτίο ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού επιχείρησε να κλείσει κάθε περιθώριο από την πλευρά του για το ενδεχόμενο συζήτησης με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από όμορα κόμματα, τα ποσοστά του συνεχίζουν να μειώνονται και, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση, βολοδέρνει στην τρίτη θέση της μετεκλογικής κατάταξης του κόμματος.

Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Prorata δείχνει τη ΝΔ να προηγείται με 30%, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη δεύτερη θέση με 13% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με 10,5%, με το ΚΚΕ να βρίσκεται αυτή τη στιγμή μια ανάσα από την τρίτη θέση. 

Η φιλοδοξία του κ. Κασσελάκη να εκπροσωπήσει μόνος του τον προοδευτικό χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και ο τρόπος με τον οποίο το έχει κάνει, προκαλεί κλυδωνισμούς στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Οι σκληρές επιθέσεις κατά του κ. Ανδρουλάκη ήταν ουσιαστικά απάντηση σε έναν πλήρως ενεργοποιημένο κ. Διονύση Τεμπονέρα.

Καθ’ οδόν προς το συνέδριο, ο κ. Τεμπονέρας κατέθεσε μια πολιτική πλατφόρμα που ζητούσε ένα “δημοκρατικό μέτωπο” απέναντι στη Δεξιά, με συνεργασία και σύμπραξη από τα κάτω στα πιο σημαντικά ζητήματα της κοινωνίας, όπως η υγεία και τα δημόσια πανεπιστήμια. Ο κ. Τεμπονέρας είναι από εκείνους που διατηρούν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς, και μόνο αρνητικά δεν αντιδρά στο ενδεχόμενο συνεργασίας για την ανασύνταξη περιφερειακών δυνάμεων για την ανατροπή της κυριαρχίας στη ΝΔ.

Σε μεγάλο βαθμό όμως δεν είδαν θετικά τη στάση αυτή του προέδρου του κόμματός τους ούτε οι τρεις της πολιτικής γραμματείας Ραγκούσης, Θεοχαρόπουλος και Ζαχαριάδης, οι οποίοι προτείνουν την αλλαγή ευρωομάδας με τη μετακόμιση του ΣΥΡΙΖΑ στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές. Ιδιαίτερα ο κ. Ζαχαριάδης είναι και από τα πρόσωπα που έχουν εργαστεί για να διατηρούνται ζωντανοί και δίαυλοι επικοινωνίας με το ΠΑΣΟΚ, με κορυφαία στιγμή της σύμπραξης στον Δήμο της Αθήνας.

Ουσιαστικά, ο Κασελάκης επέλεξε να απομονωθεί σε μια περίοδο που ο Ανδρουλάκης έχει χαλαρώσει σημαντικά τις επικρίσεις και τις δηλώσεις του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα κατά τμημάτων του κόμματος στα οποία είχε κλείσει τις πόρτες, κυρίως του Παύλου Πολάκη.

Όμως, η επαναφορά της φράσης «εκβιαζόμενος από τον πρωθυπουργό», για το ζήτημα της παρακολούθησής του, προκάλεσε την έκρηξη της Χαριλάου Τρικούπη και προσωπικά του Νίκου Ανδρουλάκη, που μίλησαν ακαριαία μετά τη συνέντευξη Κασσελάκη για «Πολάκη made in USA».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments