Ελλάδα

Ποιος ήταν ο Β. Ζαμπούνης που εκτελέστηκε με 97 σφαίρες στον Ν. Κόσμο

Ποιος ήταν ο Β. Ζαμπούνης που εκτελέστηκε με 97 σφαίρες στον Ν. Κόσμο

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΥΑΔΙΚΤΥΟ

Βίντεο ντοκουμέντο της δολοφονίας του Βαγγέλη Ζαμπούνη – Σκληρές εικόνες από κάμερα ασφαλείας

Eπαγγελματίες – εκτελεστές φαίνεται ότι βρίσκονται πίσω από την δολοφονία – τα ξημερώματα σήμερα έξω από βενζινάδικο επί των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στο Νέο Κόσμο – του 44χρονου Βαγγέλη Ζαμπούνη, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως επικεφαλής εκβιαστών και για συμβόλαια θανάτου, εκτιμούν οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2012 είχε κατηγορηθεί για τη συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών που δρούσε σε διάφορες περιοχές μεταξύ των οποίων του Χαϊδαρίου, της Γλυφάδας και του Πειραιά, ενώ το όνομα του είχε συμπεριληφθεί και σε δικογραφία με συνολικά 37 κατηγορούμενους το 2015.

Φέρεται επίσης να ήταν ύποπτος για συμμετοχή σε δολοφονίες ατόμων που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της νύχτας

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που συγκεντρώνει η Αστυνομία ενισχύουν το σενάριο ότι η δολοφονία αποτελούσε σε συμβόλαιο θανάτου, στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος μεταξύ νονών της νύχτας, ενώ η εκτέλεση του θύματος θεωρείται κομβική για την εξέλιξη του «πολέμου» στη νύχτα και όχι μόνο.

Το θύμα, γνωστός με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν», είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική απόπειρα το 2018 Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά. Οι δράστες – που επέβαιναν σε λευκό βαν Volkswagen Transporter το οποίο είχε κλαπεί στις 24 Οκτωβρίου του 2018 από το κέντρο της Αθήνας – τον είχαν πυροβολήσει καθώς έβγαινε από τα γραφεία της εταιρείας και επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο ακριβώς απέναντι.

Ωστόσο, στάθηκε τυχερός, καθώς το καλάσνικοφ των επίδοξων εκτελεστών του έπαθε εμπλοκή και ο ίδιος τραυματίστηκε σε χέρια και πόδια, ενώ άλαβε σύντομα και τις πρώτες βοήθειες.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα ο Βαγγέλη Ζαμπούνη κυκλοφορούσε με θωρακισμένη BMW που παρόλα αυτά δεν κατάφερε να σταματήσει τον καταιγισμό σφαιρών. Επίσης, μετέφερε και οπλισμό, καθώς στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του βρέθηκε καλάσνικοφ και στο τσαντάκι του είχε ένα πιστόλι τύπου glock με σφαίρες, τον οποίο δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει.

Το χρονικό της μαφιόζικης εκτέλεσης Η μαφιόζικη επίθεση έγινε στις 02.00 τα ξημερώματα και κράτησε περίπου 40 δευτερόλεπτα. Φαίνεται πως οι εκτελεστές είχαν εμπειρία σε τέτοιου είδους χτυπήματα και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τα όπλα που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» δηλαδή δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες.

Οι, σύμφωνα με πληροφορίες τρεις με τέσσερις άγνωστοι, οι οποίοι είχαν στήσει καρτέρι, «γάζωσαν» με καλάσνικοφ τον 44χρονο την ώρα που είχε βγει από το βενζινάδικο, το οποίο όπως λέγεται ήταν ιδιοκτησίας του και άνοιξε την πόρτα για να μπει στο θωρακισμένο αυτοκίνητο του.

Το θύμα προσπάθησε να καλυφθεί μέσα στο θωρακισμένο όχημα, αλλά δεν τα κατάφερε και τραυματίστηκε θανάσιμα. Στον τόπο του εγκλήματος έχουν βρεθεί από την Αστυνομία 97 κάλυκες από καλάσνικοφ.

Οι δράστες, επέβαιναν σε ΙΧ ενώ δεν αποκλείεται να υπήρχε και ομάδα υποστήριξης, καθώς γίνεται λόγος μετά την δολοφονία για μία μοτοσικλέτα που απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.

Αυτόπτης μάρτυρας του εγκλήματος ήταν ένας οδηγός ταξί, που βρισκόταν στο πρατήριο υγρών καυσίμων και εξετάζεται από τις αρχές.

Βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας καταγράφει τη στιγμή που οι δράστες φεύγουν με το τζιπ από τον τόπο του εγκλήματος. Η ώρα είναι επτά λεπτά μετά τις 2 τα ξημερώματα. Ένας πεζός, στον ήχο των πυροβολισμών που έχουν προηγηθεί, τρέχει θέλοντας να απομακρυνθεί

Λίγο αργότερα ένα ΙΧ βρέθηκε καμένο, στην Λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί και εικάζεται πως είναι εκείνο που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Το όχημα μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας που εκτιμάται ότι εμπλέκεται στη δολοφονία. Παράλληλα αστυνομικοί συλλέγουν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Την ίδια ώρα εξετάζεται το ενδεχόμενο, το κλεμμένο αυτοκίνητο που είχε βρεθεί τον περασμένο Ιούνιο στην ίδια περιοχή κοντά στο βενζινάδικο -το οποίο ήταν γεμάτο όπλα- να αποτελούσε προπαρασκευαστική ενέργεια για χτύπημα με αποδέκτη τον 44χρονο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments