Πολιτική

Χατζηδάκης: Ποιες είναι οι 5 μεγάλες αλλαγές στη χρήση των αιγιαλών

Χατζηδάκης: Ποιες είναι οι 5 μεγάλες αλλαγές στη χρήση των αιγιαλών

Πηγή Φωτογραφίας: Συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη με τον Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Τρίτη 4 Ιουλίου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Στην ανάρτηση του, ο κ. Χατζηδάκης αρχικά αναφέρει απευθυνόμενος στους πολίτες, «Το θυμάστε το "κίνημα της πετσέτας" πέρσι το καλοκαίρι στις παραλίες; Οι άνθρωποι είχαν δίκιο στα περισσότερα. Με το μπάχαλο που γινόταν με τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε!».

Τις αλλαγές που θα βάλουν τάξη στη χρήση των παραθαλάσσιων περιοχών, βάσει των νομοθετικών ρυθμίσεων, που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εξηγεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, μέσω της πλατφόρμας του TikTok.

Στην ανάρτηση του, ο κ. Χατζηδάκης αρχικά αναφέρει απευθυνόμενος στους πολίτες, «Το θυμάστε το “κίνημα της πετσέτας” πέρσι το καλοκαίρι στις παραλίες; Οι άνθρωποι είχαν δίκιο στα περισσότερα. Με το μπάχαλο που γινόταν με τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε!».

Και παρουσιάζει ποιες είναι οι βασικές αλλαγές:

«Εισάγουμε τις «Απάτητες Παραλίες» σε περιοχές Natura, στις οποίες δεν θα επιτρέπονται καθόλου ομπρελοκαθίσματα.

Από εδώ και πέρα, όλοι οι διαγωνισμοί παραχώρησης για παραλίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για να προχωρούν γρήγορα και με διαφάνεια.

Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες. Πχ τακτικός καθαρισμός, ντους, πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Αξιοποίηση πια των νέων τεχνολογιών: Drones για να ελέγχει τις παραβάσεις το Δημόσιο, αλλά και ειδικό app στα κινητά για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους οι πολίτες.

Αυστηροί και οργανωμένοι έλεγχοι, με τσουχτερά πρόστιμα και σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν».

Στο τέλος, με χιουμοριστική διάθεση, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας παραφράζει τους στίχου ενός τραγουδιού του συγκροτήματος Ημισκούμπρια λέγοντας: «Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία! Με τη θεία τη Λία, με μαγιό και ησυχία!».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments