Διεθνή

ΗΠΑ: Από βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι χτυπήθηκε αμερικανικό πλοίο ανοιχτά της Υεμένης

ΗΠΑ: Από βαλλιστικό πύραυλο των Χούθι χτυπήθηκε αμερικανικό πλοίο ανοιχτά της Υεμένης
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη UKMTO, το πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο στην αριστερή πλευρά του είναι φορτηγό αμερικανικών συμφερόντων, έχει υποστεί ζημιές, ωστόσο δεν φαίνεται να κινδυνεύει να βουλιάξει.

Αμερικανικών συμφερόντων και όχι βρετανικό ήταν το πλοίο που χτυπήθηκε στα ανοιχτά της Υεμένης το απόγευμα της Δευτέρας και ενώ το φορτηγό-πλοίο έπλεε με σημαία Νήσων Μάρσαλ στα 95 ναυτικά μίλια ανοιχτά του Άντεν. Αρχικά, οι πληροφορίες έδιναν ως βρετανικό το πλοίο που επλήγη, όμως, λίγες ώρες αργότερα ήρθε επίσημη ενημέρωση από την Αμερικανική Διοίκηση Μέσης Ανατολής.

Όπως ήταν φυσικό, το νέο αυτό «χτύπημα» ανοίγει ένα νέο κύκλο επιθέσεων στην Ερυθρά Θάλασσα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη UKMTO, το πλοίο που χτυπήθηκε από πύραυλο στην αριστερή πλευρά του είναι φορτηγό αμερικανικών συμφερόντων, έχει υποστεί ζημιές, ωστόσο δεν φαίνεται να κινδυνεύει να βουλιάξει.

Η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία Ambrey επιβεβαίωσε το περιστατικό, τονίζοντας ωστόσο ότι το αμερικανικών συμφερόντων, με σημαία των Νησιών Μάρσαλ πλοίο, δεν σχετίζεται με το Ισραήλ.

Η Αμερικανική Διοίκηση Μέσης Ανατολής επιβεβαίωσε ότι το φορτηγό πλοίο M/V Gibraltar Eagle επλήγη από βαλλιστικό πύραυλο που εκτόξευσαν οι Χούθι, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του στρατού των ΗΠΑ. Τονίζεται, δε, πως δεν υπάρχουν τραυματίες και ότι το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του.

Γνωστοποιεί ακόμη πως νωρίτερα το μεσημέρι, οι δυνάμεις των ΗΠΑ εντόπισαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο που εκτοξεύτηκε προς τη Νότια Ερυθρά Θάλασσα. «Ο πύραυλος απέτυχε κατά την πτήση και προσέκρουσε στην ξηρά στην Υεμένη. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές», σημειώνει η CENTCOM.

Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που πρόσκεινται στο Ιράν, αύξησαν τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις στην Ερυθρά Θάλασσα εναντίον των πλοίων για τα οποία έχουν υποψίες ότι συνδέονται με το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι δρουν σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.

Σε απάντηση για την αύξηση των επιθέσεων των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, οι αμερικανικές και οι βρετανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν την Παρασκευή επιδρομές κατά των ανταρτών αυτών στην Υεμένη, οι οποίοι πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις παρά τα πλήγματα αυτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments