Πολιτική

Άδωνις: Να αποδραματοποιήσουμε τη συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια [vid]

Άδωνις: Να αποδραματοποιήσουμε τη συζήτηση για τα ομόφυλα  ζευγάρια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άδωνις: Και το νομοσχέδιο θα περάσει και οι απώλειες θα είναι περιορισμένες

Την αμέριστη υποστήριξή του προς το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε, σε σημερινή τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Καταλαβαίνω πως το νομοσχέδιο δημιουργεί κάποιο ενδιαφέρον στην κοινή γνώμη. Όμως, δεν πρέπει να εξαντλείται ο χρόνος στο νομοσχέδιο αυτό. Οι απώλειες θα είναι πολύ μικρότερες από αυτές που διαβάζουμε στις εφημερίδες. Και το νομοσχέδιο θα περάσει και οι απώλειες θα είναι περιορισμένες. Αποδέχομαι πως πολλοί βουλευτές, κυρίως από την επαρχία και την περιφέρεια, μεταφέρουν κάποια ανησυχία. Όμως το νομοσχέδιο είναι πάρα πολύ ισορροπημένο».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας, ο Α. Γεωργιάδης επισήμανε πως «η κομματική πειθαρχία είναι ένα διαχρονικό εργαλείο στα χέρια των πολιτικών ηγεσιών και των πολιτικών κομμάτων, αν και δεν πρόκειται, με βάση την έως τώρα πληροφόρηση, να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για όσους βουλευτές θελήσουν να διαφοροποιηθούν».

Ερωτηθείς για την περίπτωση του υπουργού Επικρατείας κ. Μάκη Βορίδη, ο υπουργός Υγείας απάντησε: «Ο Μάκης Βορίδης κάνει μια σπουδαία πολιτική σταδιοδρομία. Είναι μια αυτόφωτη πολιτική προσωπικότητα, με ξεχωριστές ικανότητες. Δεν έχει ανάγκη από τις δικές μου υποδείξεις. Ο καθένας αποφασίζει μόνος του»

«Σε γενικές γραμμές», συνέχισε ο Άδωνις, «ένας υπουργός, αν διαφωνεί, δεν μπορεί να παραμείνει στην κυβέρνηση, να είναι μέλος του κυβερνητικού σχήματος. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει τη στάση και τη συμπεριφορά ενός εκάστου. Ο καθένας μας θα κρίνει υπεύθυνα τη στάση που θα τηρήσει».

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ο Ά. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «το νομοσχέδιο δεν προβλέπει την παρένθετη μητέρα. Για μένα, και θέλω να το πω αυτό, η παρένθετη μητέρα είναι η κόκκινη γραμμή.

Ο γάμος καθαυτός αλλάζει το ότι οι ομόφυλοι πηγαίνουν από το σύμφωνο συμβίωσης στον πολιτικό γάμο. Αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά και δεν θίγει τον πυρήνα της ελληνικής οικογένειας. Δεν ανατρέπει τα πλαίσια της κοινωνίας μας. Η συζήτηση γύρω από τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να αποδραματοποιηθεί. Και αυτό, γιατί δεν υπάρχει εξ αντικειμένου κάτι το δραματικό στη ρύθμιση που προωθείται».

Καταλήγοντας, ο υπουργός Υγείας συμπλήρωσε πως «τα ζητήματα του γάμου μεταξύ ομοφύλων έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια από την ευρωπαϊκή δεξιά. Δεν είμαι θεσιθήρας. Δεν αλλάζω δήθεν θέση για να παραμείνω στην υπουργική καρέκλα, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ούτε εγώ, αλλά ούτε και ο Μάκης Βορίδης είμαστε θεσιθήρες. Δεν μπήκαμε στην πολιτική για να έχουμε καρέκλες. Δίνουμε τη μάχη των ιδεών μέσα από θέσεις πιο αποτελεσματικά, αλλά δεν είναι αυτό το κίνητρό μας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments