Πολιτική

Ακρίβεια και ασφάλεια ψηλά στην ατζέντα του Μαξίμου

Ακρίβεια και ασφάλεια ψηλά στην ατζέντα του Μαξίμου

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Για το ταξίδι του στο Νταβόν προετοιμάζεται ο πρωθυπουργός.

Ενώ το θέμα του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων μπορεί να κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα, το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πάνω σε νέες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση τόσο της φτώχειας όσο και άλλων προβλημάτων της καθημερινής ζωής, όπως είναι η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα των ανηλίκων, που έχουν πρόσφατα ενταθεί.

Κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι αυτό που αναμένεται σε ό,τι αφορά την ακρίβεια είναι το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, όπως το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους των βρεφικών τροφών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, οι τιμές αναμένεται να μειωθούν κατά 10-20%.

Και τα άλλα μέτρα που εξαγγέλθηκαν μένει να αποδειχθεί στην πράξη αν θα λειτουργήσουν, όπως η πολιτική των «καθαρών τιμών» τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας κατά 30% τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών προς τα σούπερ μάρκετ για προϊόντα ευρείας χρήσης όπως απορρυπαντικά, αφρόλουτρα, σαμπουάν, οδοντόκρεμες και βρεφικές πάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα αυτά θα παρακολουθούνται μέρα – μέρα και αν δεν αποδώσουν δεν αποκλείεται να ληφθούν και επιπλέον μέτρα.

 Παράλληλα, από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έθεσε ως στόχο τη μετατροπή της κατάστασης με ένα συγκεκριμένο στοχευμένο σχέδιο δράσης. Η επιστροφή των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί από την άμεση δράση, την ομάδα ΔΙΑΣ και την τροχαία σε άλλα καθήκοντα προχωρά με γοργούς ρυθμούς, μεταξύ των οποίων και η προστασία προσώπων και η κρατική ασφάλεια, για τους οποίους ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ζητήσει την άμεση ακύρωση της απόσπασής τους.

Σε ό,τι αφορά την παραβατικότητα των ανηλίκων, με δεδομένη την επιμονή των βίαιων περιστατικών, στα σχέδια του κ. Χρυσοχοΐδη περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η χαρτογράφηση των περιοχών όπου έχουν εντοπιστεί επανειλημμένα βίαια περιστατικά με τη συμμετοχή ανηλίκων, η αύξηση των περιπολιών στις περιοχές αυτές, η συνεργασία με τους δήμους και άλλους αρμόδιους φορείς, τις κοινωνικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, τους ψυχολόγους και την επιστημονική κοινότητα.

Ωστόσο, για να προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, καθώς και η αναδιοργάνωση των αστυνομικών τμημάτων, αναμένεται να επιταχυνθεί η κρίση στην αστυνομία, ώστε οι μεμονωμένοι αστυνομικοί να αναλάβουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των σχεδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρίσεις στην ΕΛΑΣ δεν αποκλείεται να γίνουν εντός της εβδομάδας.

Την ίδια στιγμή, εμβληματικά νομοσχέδια σχετικά με τη λειτουργία μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, όπως η ψήφος εξ αποστάσεως, η επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης και η ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων, προωθούνται για ψήφιση στο Κοινοβούλιο.

Όλα αυτά αναμένεται να ψηφιστούν αυτόν τον μήνα, ενώ ο πρωθυπουργός ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Νταβός στην Ελβετία για να προσελκύσει νέες επενδύσεις. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σειρά συναντήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στις 18 και 19 Ιανουαρίου με κορυφαίους ξένους επενδυτές, στελέχη πολυεθνικών επιχειρηματικών ομίλων από όλους τους τομείς της οικονομίας και της τεχνολογίας, ξένους αρχηγούς κρατών και κυβερνητικούς αξιωματούχους από όλο τον κόσμο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments