Πολιτική

Γεροβασίλη: Κρίσιμο έτος για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2024

Γεροβασίλη: Κρίσιμο έτος για τον ΣΥΡΙΖΑ το 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Η αντιπρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για δύο σημαντικούς σταθμούς του κόμματος εντός του τρέχοντος έτους. «Η χρονιά που έφυγε ήταν πολύ δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ

Το 2024 εκ των πραγμάτων θα είναι κρίσιμο έτος για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιπρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο για δύο σημαντικούς σταθμούς του κόμματος εντός του τρέχοντος έτους. «Η χρονιά που έφυγε ήταν πολύ δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συνολικά για τον προοδευτικό χώρο. Η ΝΔ βγήκε κυρίαρχη από τις εθνικές εκλογές και η Ακροδεξιά κατέγραψε αθροιστικά πρωτοφανή κοινοβουλευτική δύναμη. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποδυναμώθηκε σημαντικά, ενώ ο προοδευτικός χώρος είναι κατακερματισμένος και για πρώτη φορά αθροίζει συνολικά μικρότερες δυνάμεις από αυτές της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς» αναφέρει η Δ’ αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Όλγα Γεροβασίλη με άρθρο της που δημοσιεύτηκε στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Αυγή».

Όπως αναφέρει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι αναγκαίο να αλλάξουν. Για να θεραπευτεί η πρωτοφανής ανισορροπία στο πολιτικό μας σύστημα, που υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα. Και για να μην εμπεδωθεί μια συνολική συντηρητική αναδίπλωση, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Με λίγα λόγια, η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου καθίσταται κοινωνική, πολιτική και δημοκρατική αναγκαιότητα.

Το 2024 εκ των πραγμάτων θα είναι κρίσιμο έτος για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συνολικά για τον προοδευτικό χώρο. Διότι, από τη μία, ακολουθεί τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, από την άλλη, όμως, η κάλπη των ευρωεκλογών του Ιουνίου αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να ξεκινήσει άμεσα η αντεπίθεση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments