Πολιτική

ΝΔ: Πολιτικό “φροντιστήριο” σε βουλευτές – Σε ειδική αποστολή ο Σκέρτσος

ΝΔ: Πολιτικό “φροντιστήριο” σε βουλευτές – Σε ειδική αποστολή ο Σκέρτσος

Πηγή Φωτογραφίας: [365953] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Να αμβλύνει τις ισχυρές εσωκομματικές αναταράξεις που καταγράφονται στη Νέα Δημοκρατία ενόψει νομοθέτησης της ισότητας του γάμου, θα επιχειρήσει για δύο ημέρες το Μέγαρο Μαξίμου.

Έξι μήνες μετά την εκλογική της νίκη, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας καλείται να διαχειριστεί την πρώτη ουσιαστική κομματική κρίση που προκάλεσε η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μετά τις δημόσιες αποστάσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη από το νομοσχέδιο, αρκετοί γαλάζιοι βουλευτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ ο αριθμός τους αυξήθηκε μετά τη “σύσταση” του Μεγάρου Μαξίμου να απέχουν όσοι αντιδρούν από την ψηφοφορία στη Βουλή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρωθυπουργός διόρισε τον υφυπουργό Άκη Σκέρτσο να εξακριβώσει τις επιθυμίες όλων των βουλευτών της ΝΔ πριν κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου. Για το σκοπό αυτό, για δύο ημέρες από σήμερα, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα έχει συναντήσεις με όλους τους βουλευτές της νεολαίας για να τους ενημερώσει για το περιεχόμενο του επίμαχου νομοσχεδίου και να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο υπουργός Επικρατείας έχει επωμιστεί και το βάρος της δημόσιας επικοινωνίας από την πλευρά της κυβέρνησης για το επίμαχο ζήτημα, μέσω συνεντεύξεων και τηλεοπτικών εμφανίσεων, ενώ θα είναι και ο βασικός εισηγητής στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία στο Κοινοβούλιο.

Ο Άκης Σκέρτσος θα επιχειρήσει να εξηγήσει το νομικό και πολιτικό σκεπτικό της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, εστιάζοντας στην ανάγκη προστασίας των παιδιών που μεγάλωσαν με ομοφυλόφιλους γονείς και στερήθηκαν τη νομική αναγνώριση όσον αφορά τον έναν από τους γονείς τους, χωρίς αναγνώριση από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας.  

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ. Σκέρτσος αναμένεται επίσης να παρουσιάσει το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο ως ένα βήμα ουσιαστικής σύγκλισης με τον δυτικό κόσμο, επικαλούμενος την κληρονομιά των ιδρυτών της ΝΔ και εξηγώντας ότι συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ, καθώς και με τον τρέχοντα στόχο για περαιτέρω σύγκλιση με την Ευρώπη, χωρίς εξαιρέσεις ή αποκλεισμούς. 

Από δηλώσεις γαλάζιων βουλευτών τα τελευταία 24ωρα καθίσταται σαφές ότι ένας σημαντικός αριθμός προσανατολίζεται ξεκάθαρα σε αρνητική ψήφο.

Προσεγγίζουν τους 15 οι βουλευτές που έχουν διατυπώσει πρόθεση να σταθούν κριτικά έναντι του νομοσχεδίου ( Ευρ. Στυλιανίδης, Κ. Γκιουλέκας, Ν. Μηταράκης, Κ. Καραγκούνης, Β. Γιόγιακας, Άννα Καραμανλή, Ανδρ. Κατσανιώτης, Θ. Πλεύρης, Θόδ. Καράογλου, Μ. Σαλμάς, Μ. Χρυσομάλλης, Στ. Γκίκας, Στρ. Σιμόπουλος ο οποίος δηλώνει ότι προσανατολίζεται στην αποχή, Περ. Μαντάς που δηλώνει πως πρόκειται να αποφασίσει μετά την εσωκομματική συζήτηση εάν θα καταψηφίσει ή θα απέχει).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments