Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευκαιρία για ανασυγκρότηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ευκαιρία για ανασυγκρότηση

Πηγή Φωτογραφίας: [366378] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου καλείται εκ των πραγμάτων να αποφύγει τα πολιτικά "αυτογκόλ".

Στον απόηχο της Κεντρικής Επιτροπής του Σαββατοκύριακου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα επιχειρήσει ασφαλώς να διαμορφώσει όρους εξωστρέφειας μετά από ένα αρκετά δύσκολο Σαββατοκύριακο. Η Κ.Ε., η οποία αποτέλεσε πηγή έντασης και κρίσης καθώς ανατράπηκε η θέση του κόμματος στο ακανθώδες ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών, αποκάλυψε τόσο την πορεία της ηγεσίας όσο και τη συνοχή που θα έπρεπε να αποτελέσει πολύτιμη πηγή στήριξης του κόμματος. Ο χρόνος δεν είναι μακρύς και κανείς δεν δίνει περίοδο χάριτος.

Δύο κρίσιμοι σταθμοί έρχονται για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης: το συνέδριο και οι ευρωεκλογές του Ιουνίου. Και τα δύο θα είναι καθοριστικά όχι απλώς για την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο νέο πολιτικό σκηνικό του «ενάμιση κόμματος» αλλά για την ίδια την ύπαρξή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2024 είναι μια μεσαία κομματική δύναμη βάσει επιδόσεων των βουλευτικών εκλογών και ένα κόμμα που βαίνει στο να είναι μικρό αν επιβεβαιωθούν οι διαδοχικές μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Μαζί με αυτό, τα οικονομικά του (που αργά ή γρήγορα θα επιβάλλουν αναδιαρθρώσεις στην λειτουργία του), η θέση του στις ευρωοικογένειες, τα νέα συλλογικά του όργανα, η σχέση του με την Κοινωνία των Πολιτών, τα συνδικάτα, τις γειτονιές, την Νεολαία, τα μεσαία στρώματα θα περάσουν σε μια νέα φάση και θα διαμορφώσουν το σκηνικό εντός του, που, όπως φαίνεται, δεν είναι τόσο συμπαγές- εξ ου και η κουβέντα για το συνεκτικό υλικό- για να αντέξει μια μακρά ζύμωση ή μια ακόμη και εντός ορίων αντιπαράθεση πάνω στο Ιδεολογικό.

Η νέα αρχιτεκτονική θα θελήσει να αλλάξει τη σχέση μεταξύ των ορόφων του κουμανταδόρου. Ακόμη και οι αλλαγές που θα συνοδεύουν τα πρόσωπα που θα προκύψουν από τη νέα δεξαμενή σκέψης, την οποία ουσιαστικά θα συντονίζει η Διάνα Βουτυράκου, θα προσέξουν την τρωθείσα συνοχή του χώρου. Τα λάθη στις δηλώσεις και τα ασαφή μηνύματα θα κοστίζουν όλο και περισσότερο. Και ο Στέφανος Κατσσελάκης έχει επιλέξει μια σκληρή αναμέτρηση με το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments