Ελλάδα

Ένταση στην Εξεταστική για τα Τέμπη σχετικά με τον ιατρικό φάκελο του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας

Ένταση στην Εξεταστική για τα Τέμπη σχετικά με τον ιατρικό φάκελο του μηχανοδηγού της αμαξοστοιχίας

Πηγή Φωτογραφίας: [366472] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ "ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΤΥΧΩΝ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ"

Η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων κατέθεσε έγγραφο που τον έφερε ικανό να ασκεί το επάγγελμα ωστόσο θα εξεταστεί η γνησιότητά του

Δεν έλειψε και σήμερα η ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων που οδήγησε στο δυστύχημα των Τεμπών. Ως μάρτυρας σήμερα εξετάστηκε η πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) Ιωάννα Τσιαπαρίκου η οποία ρωτήθηκε και για την κατάσταση του μηχανοδηγού της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Ειδικότερα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, έθεσε ερωτήματα στην κ. Τσιαπαρίκου για το αν οι ιατρικοί φάκελοι των μηχανοδηγών κατατίθενται σε έλεγχο από την Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων όπως ορίζει ο κανονισμός. Η πρόεδρος της ΡΑΣ, εξήγησε ότι την ευθύνη για τις ιατρικές εξετάσεις την έχει η σιδηροδρομική επιχείρηση ενώ για τον συγκεκριμένο μηχανοδηγό υπάρχει ιατρικός φάκελος που αποδεικνύει πως διέθετε πιστοποιητικό ικανότητας και για του λόγου το αληθές κατέθεσε τα συγκεκριμένα έγγραφα στην Επιτροπή.

Τα μέλη της Επιτροπής που πρόσκεινται στη συμπολίτευση θεώρησα τα πιστοποιητικά μη επαρκή και ζήτησαν να κατατεθούν περαιτέρω στοιχεία. Όπως είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, «είναι απαράδεκτα πρόχειρο» το έγγραφο. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, παραδέχθηκε κι αυτός ότι είναι ελλιπή τα στοιχεία και μάλιστα ζήτησε να διαβιβαστεί το έγγραφο που κατατέθηκε, στην εισαγγελέα Εφετών για να εξεταστεί η γνησιότητά του. Ζήτησε δε να κληθεί ο γιατρός που υπογράφει το πιστοποιητικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments