Πολιτική

Άδωνις: Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια [vid]

Άδωνις: Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα ομόφυλα ζευγάρια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Το απόλυτα θετικό κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, υπογράμμισε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Δεν σχολιάζω ποτέ τον κ. Σαμαρά

Το απόλυτα θετικό κλίμα που επικράτησε στη χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, υπογράμμισε, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο χθεσινό πολιτικό «φροντιστήριο» σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «έγινε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ήταν πολύ χρήσιμη. Από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός δεν θέτει κομματική πειθαρχία, κάθε βουλευτής μπορεί να εκφράσει απολύτως ελεύθερα την προσωπική του άποψη. Καθένας θα κάνει αυτό που νομίζει. Οι πολιτικές συνέπειες όμως ενός εκάστου είναι βέβαια δεδομένες. Η κοινοβουλευτική ψηφοφορία πάντα παράγει πολιτικά αποτελέσματα και θα είναι εκτός πραγματικότητας όποιος ισχυριστεί το αντίθετο».

Ερωτηθείς, εν συνεχεία, για την νέα, χθεσινή παρέμβαση του κ. Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Άδωνις υπογράμμισε: «Δεν σχολιάζω ποτέ τον κύριο Αντώνη Σαμαρά. Είναι πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην πρωθυπουργός. Δικαιούται να έχει τη δική του γνώμη. Προσωπικά, τον σέβομαι απεριόριστα και δεν επιθυμώ να κάνω τον παραμικρό σχολιασμό των δηλώσεων και των παρεμβάσεών του.

Επιπλέον, δεν υπάρχει πολιτικό πρόβλημα ως προς την πολιτική σχέση ανάμεσα στον κ. Αντώνη Σαμαρά και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στην ουσία της προωθούμενης ρύθμισης, ο υπουργός Υγείας επισήμανε την έλλειψη αντεπιχειρημάτων, δεδομένου ότι «σοβαρό επιχείρημα εναντίον της νομοθετικής ρύθμισης δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου, ούτε μπορεί να σταθεί επιτυχώς. Το θέμα της τεκνοθεσίας θεσπίζεται μόνο βελτιωτικά ως προς το υπάρχον πλαίσιο. Η συμμετοχή των διαφωνούντων στη χθεσινή συζήτηση ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Οι βουλευτές δεν προκάλεσαν πρόβλημα στην κυβέρνηση. Απεναντίας, έγινε μια πολύ γόνιμη και ενδιαφέρουσα συζήτηση.

Όπως έδειξε ο κ. Άκης Σκέρτσος, η Δύση έχει θεσπίσει τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Αντίθετα, οι χώρες της Ανατολής δεν έχουν θεσπίσει τον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Ο κ. Σαμαράς έπαιξε καθοριστικό ρόλο, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, στο να παραμείνει η Ελλάδα στην Δύση».

Τέλος, σε σχέση με το εάν πρέπει να παραιτηθεί από τα υπουργικά του καθήκοντα ο κ. Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Δεν έχω την αρμοδιότητα να κάνω κάποια σύσταση. Το αν θα παραιτηθεί ή όχι ο κ. Μάκης Βορίδης, θα το κρίνει ο ίδιος και φυσικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι απόφαση του κ. Βορίδη και του πρωθυπουργού. Ο κ. Βορίδης δεν έχει βέβαια ανάγκη από «κηδεμόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments