Διεθνή

Ρωσία: Επεισόδια σε μαζική διαδήλωση κατά του Πούτιν

Ρωσία: Επεισόδια σε μαζική διαδήλωση κατά του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot,Η Ρωσία πλήττεται από τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία πολιτών από τότε που ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, καθώς τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και συγκρούονται με τους αστυνομικούς στην μικρή πόλη Μπαϊμάκ, στο Μπασκορτοστάν, μια αγροτική περιοχή της Ρωσίας κοντά στα Ουράλια όρη.

Αφορμή για τις μαζικές διαδηλώσεις στάθηκε η φυλάκιση ενός ακτιβιστή που καταδικάστηκε σε 4 χρόνια διότι τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία

Η Ρωσία πλήττεται από τη μεγαλύτερη διαμαρτυρία πολιτών από τότε που ο Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, καθώς τουλάχιστον 10.000 κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και συγκρούονται με τους αστυνομικούς στην μικρή πόλη Μπαϊμάκ, στο Μπασκορτοστάν, μια αγροτική περιοχή της Ρωσίας κοντά στα Ουράλια όρη.

Αφορμή για τις μαζικές διαδηλώσεις στάθηκε η φυλάκιση ενός ακτιβιστή που καταδικάστηκε σε 4 χρόνια διότι τάχθηκε κατά του πολέμου στην Ουκρανία. Οι Αστυνομικοί και οι διαδηλωτές ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις και υπάρχουν αναφορές για αρκετούς «τραυματίες».

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων έδειχναν διαδηλωτές να πετούν χιονόμπαλες και κομμάτια πάγου και την αστυνομία να απαντά με δακρυγόνα, μεταδίδει η Daily Mail.

Περίπου 300 στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων επιστρατεύτηκαν, αφού οι δυνάμεις επιβολής του νόμου δεν μπόρεσαν να περιορίσουν το ανεξέλεγκτο πλήθος, ενώ η Εθνική Φρουρά της Ρωσίας λέγεται ότι στέλνει εφεδρικές δυνάμεις για να βοηθήσει. Ένας μάρτυρας δήλωσε: «Χτύπησαν τους ανθρώπους ανελέητα».

Στις συγκλονιστικές μαρτυρίες περιλαμβάνεται μια αναφορά ότι κάποια στιγμή, το εξαγριωμένο πλήθος περικύκλωσε και παγίδευσε τις δυνάμεις ασφαλείας του Πούτιν.

Φάνηκε να τους κρατούν ομήρους, απειλώντας να βλάψουν τους αξιωματικούς αν οι διαδηλωτές τραυματίζονταν Οι Αρχές επιστράτευσαν ακόμα και έναν ιμάμη στην κατά βάση μουσουλμανική περιοχή για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει την ηρεμία. «Η ομιλία του δεν είχε κανένα αποτέλεσμα», αναφέρθηκε.

Ο επικεφαλής της δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν, Ραντίγιε Καμπίροφ, είχε νωρίτερα κατηγορήσει τον Φάιλ Αλσίνοφ ότι προσέβαλε τους ανθρώπους από την Κεντρική Ασία και τον Καύκασο σε μια ομιλία στη γλώσσα Μπασκίρ, η οποία, όπως επιμένει ο ακτιβιστής, μεταφράστηκε λάθος. Ο ακτιβιστής έχει επίσης ασκήσει δημόσια κριτική στη μεγάλης κλίμακας επίθεση της Μόσχας στην Ουκρανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments