Πολιτική

ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί για ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική

ΚΥΣΕΑ: Νέοι αρχηγοί για ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστική

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Πρόκειται για τους κ.κ. Μάλλιο και Βάγια.

Μετά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώθηκε η νέα ηγεσία στα σώματα ασφαλείας και ειδικότερα στην ΕΛ.ΑΣ και στην Πυροσβεστική.

Ο υποστράτηγος, Δημήτριος Μάλλιος επελέγη νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και προάγεται στον βαθμό του Αντιστρατήγου. Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του Στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου Αρχηγού του Σώματος.

Με καταγωγή από το Αθαμάνιο της Άρτας ο Δημήτρης Μάλλιος μέχρι πρότινος ήταν ο προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων με θητεία κατά το παρελθόν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνεργάστηκε με τον Αντιστράτηγο Μάλλιο κατά τη διάρκεια της υβριδικής απειλής που δέχθηκε η Ελλάδα από την Τουρκία τον Φεβρουάριο του 2020 στα σύνορα του Έβρου και ο υπουργός γνωρίζει καλά τις ικανότητές του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για βαθιά τομή με επιλογές από τη νέα γενιά της ελληνικής αστυνομίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι με σχέδιο και αλλαγές να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με έμφαση στην εγκληματικότητα, στην οπαδική και στην ενδοοικογενειακή βία αλλά και στο φαινόμενο της βίας ανηλίκων που γνωρίζει έξαρση.

Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος επελέγη ο αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας. Στον αποστρατευθέντα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Γεώργιο Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Ο Θεόδωρος Βάγιας γεννήθηκε στη Μηλίτσα Μεσσηνίας το 1967, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Αποφοίτησε απο τη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας το 2013.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει, ως διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.), ως διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ως διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, σε υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών.

Έχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων, του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments