Πολιτική

Ο Μητσοτάκης είδε τον Ιερώνυμο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου

Ο Μητσοτάκης είδε τον Ιερώνυμο για τα ομόφυλα ζευγάρια – Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου

Πηγή Φωτογραφίας: Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε για το περιεχόμενο της κυβερνητικής ρύθμισης

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου, δυο μέρες πριν ο κ. Μητσοτάκης ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ για τον γάμο ομοφύλων ζευγαριών.

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρει: 

«Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9 η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’».

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments