Trash

Ρις Ουαμπάρα: Ο ποδοσφαιριστής που τα παράτησε όλα και… βγάζει εκατομμύρια στη μόδα!

Ρις Ουαμπάρα: Ο ποδοσφαιριστής που τα παράτησε όλα και… βγάζει εκατομμύρια στη μόδα!

Πηγή Φωτογραφίας: drapersonline.com/Manière De Voir founder to remain in CEO role

Η απίστευτη ιστορία του Ρις Ουαμπάρα, που από πολλά υποσχόμενος αμυντικός και διεθνής με την Εθνική Κ20 Αγγλίας, παράτησε το ποδόσφαιρο και την Premier League και βγάζει δεκάδες εκατομμύρια τον χρόνο στον κόσμο της μόδας.

Ρις Ουαμπάρα. Ένα όνομα που δεν σου λέει τίποτα. Ηταν ποδοσφαιριστής. Αγωνιζόταν ως δεξιός μπακ στη Μάντσεστερ Σίτι και την Premier League. Σήμερα, 10 χρόνια μετά από τη σημαντικότερη απόφαση της ζωής του, είναι πολυεκατομμυριούχος. Χωρίς να ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Κάτι που ούτε ο ίδιος περίμενε όταν το 2013, «μπουχτισμένος» και ανεκπλήρωτος από το ποδόσφαιρο, αποφάσισε να επενδύσει σε έναν χώρο που λάτρευε.

View this post on Instagram

A post shared by MerkurXtip.cz (@merkurxtip.cz)

Επένδυσε 15.000 λίρες, δημιουργώντας την εταιρεία μόδας «Maniere De Voir», μετά από σχετική συμβουλή του παλιού συμμαθητή του, Λιούις Μόργκαν. Συνιδρυτή του κολοσσού των ρούχων γυμναστικής «GymShark». Ήταν η καλύτερη απόφαση που μπορούσε να πάρει.

«Εψαχνα πάντα να κάνω κάτι για να ξεχωρίσω. Να πετύχω. Πάντα είχα έναν διαφορετικό τρόπο να ντύνομαι και ο Λιούις μου είπε “Θα έπρεπε να κάνεις κάτι στη μόδα”», ανέφερε στους Times το 2021. Περίπου δέκα χρόνια αργότερα, η εταιρεία κερδίζει σήμερα το εξωφρενικό ποσό των 39.9 εκατομμυρίων ευρώ! Τον χρόνο! «Ντύνει» αστέρια του αθλητισμού, όπως οι Αντονι Τζόσουα (πυγμαχία) και Ραχίμ Στέρλινγκ (παίκτης της Τσέλσι), ενώ η τραγουδίστρια των «Little Mix», Πέρι Εντουαρντς, είναι επίσης πελάτισσά του. Με τα social media του brand του, να ξεπερνούν τα 4.000.000 ακολούθους! Με τη… μόνιμη πελατειακή του βάση να υπολογίζεται από τους ειδικούς στο 1/3 των χρηστών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

O Γουαμπάρα, η Premier League και μια οικογένεια ποδοσφαιριστών

Ο Ουαμπάρα προορίζονταν… εκ γενετής για ποδοσφαιριστής. Τα γονίδια, βλέπετε. Το ποδόσφαιρο ήταν στο αίμα. Ο παππούς του, Λόρενς, ήταν διεθνής με την Εθνική Νιγηρίας, ενώ ο θείος του, Μαρκ Γουόλτερς, πρωταγωνίστησε με τη φανέλα της Ρέιντζερς και έφτασε έως τη μεγάλη Λίβερπουλ. Ο Ρις ανακαλύφθηκε στο 16 του από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στα 19 του, αποδέχθηκε πλουσιοπάροχο τριετές συμβόλαιο, με απολαβές 1.000.000 λίρες! Αλλά το ποδόσφαιρο στο μυαλό του, δεν ήταν η πρώτη του επιλογή ως προς τον βιοπορισμό. Και παρά το μεγάλο συμβόλαιο και τα καλά, λεφτά, πίστευε ότι μπορεί να βγάλει περισσότερα με την εκτός γηπέδων δουλειά του.

Επένδυσε 15.000 λίρες και ξεκίνησε το ηλεκτρονικό κατάστημα ρούχων «Maniere De Voir», ιδέα που του ήρθε μετά από μια συζήτηση με τον μπαμπά του. «Υπέγραψα στη Μάντσεστερ Σίτι σε μια μεταβατική περίοδο για τον σύλλογο. Υπήρχαν δύο ή τρεις προπονητές όσο ήμουν εκεί και δύο ή τρεις ιδιοκτήτες επίσης», λέει ο Ουαμπάρα και παραδέχεται πως «…γνώριζα ότι οι ποδοσφαιρικές μου ημέρες στη Σίτι πλησίαζαν στο τέλος τους και ο πατέρας μου πάντα με δίδασκε ότι χρειαζόμουν μια δεύτερη επιλογή για να διασφαλίσω ότι θα παραμείνω οικονομικά σταθερός. Ίδρυσα την MDV στα τέλη του 2013 και λάνσαρα μια συλλογή, τα πρώτα ρούχα που έβγαλα ήταν αθλητικές φόρμες, μπλουζάκια, hoodies… Έβαλα ποδοσφαιριστές που γνώριζα να τα φορέσουν και η δουλειά απογειώθηκε».

View this post on Instagram

A post shared by URN (@ukrapnumbers)

Το 2017, σε ηλικία 26 ετών, μετά από ένα πέρασμα από την Μπόλτον, ο πρώην διεθνής με την Εθνικής Αγγλίας Κ20, αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του και να επικεντρωθεί αποκλειστικά στην επιχείρησή του. Και καλά έκανε. «Η μετάβαση από ποδοσφαιριστής σε ιδιοκτήτη εταιρείας μόδας ήταν σταδιακή και μόνο όταν οι αριθμοί και η πολιτική στο ποδόσφαιρο άρχισαν να με τρώνε, χρειάστηκε να κάνω μια επιλογή», είπε στο «Sports On Screen».

Από ποδοσφαιριστής… κροίσος της μόδας

«Το ποδόσφαιρό μου δεν προχωρούσε με τον τρόπο που το ήθελα», επισημαίνει με ειλικρίνεια και συμπληρώνει: «Η επιχείρηση προχωρούσε με εντυπωσιακό ρυθμό και έπρεπε να επιλέξω το ένα ή το άλλο, γιατί η οι επιχειρήσεις ένδυσης είναι σημαντικές». Αφιέρωσε όλο τον χρόνο του, τη ζωή και την ψυχή του στο νέο του έργο – δουλεύοντας επτά ημέρες την εβδομάδα. Ο αρχικός τζίρος ήταν μέτριος. Επρεπε να βρει ένα «Σχέδιο Β». Και το βρήκε.

View this post on Instagram

A post shared by THE BAG UK (@_thebaguk_)

Εισήγαγε τα γυναικεία ρούχα στη «Maniere De Voir». Η αλλαγή έφερε και την εκτόξευση. Ο κύκλος εργασιών του πρώτου χρόνου της εταιρείας έκλεισε στο 1.000.000 ευρώ. Περίπου επτά χρόνια αργότερα έφτανε τα 33 εκατομμύρια. Σήμερα, ο αριθμός αυτός έχει εκτοξευτεί στα 39,9 εκατομμύρια ευρώ. Αριθμοί που εκτόξευσαν τον Ρις στην περσινή λίστα «Young Rich» στους «Sunday Times» – με προσωπική περιουσία 26 εκατομμυρίων λιρών, πάνω από τον πελάτη του, Μάρκους Ράσφορντ, και στην ίδια βαθμίδα με την καθαρή αξία του διάσημου ράπερ «Stormzy».

Η ναυαρχίδα του Ουαμπάρα, μεταφέρθηκε στον πιο εμπορικό και ακριβό δρόμο της Ευρώπης. Στις αρχές του 2023 η «Maniere De Voir» υπέγραψε 10ετή μίσθωση για κατάστημα 5.189 τετραγωνικών μέτρων στην οδό Oxford 354. Με τον 31χρονο σήμερα πρώην δεξιό μπακ της Μάντσεστερ Σίτι, να υπερηφανεύεται πως η δική του επιλογή να αφήσει την μπάλα, τον έκανε πιο πλούσιο από ό,τι το ποδόσφαιρο. Με οδηγό την επιχειρηματική οξυδέρκεια και το βλέμμα του στο μέλλον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments