Ελλάδα

Σύγκρουση μαφιόζων για τα λαθραία τσιγάρα – Κέρδη εκατομμυρίων

Σύγκρουση μαφιόζων για τα λαθραία τσιγάρα – Κέρδη εκατομμυρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 22-12-2018 στην περιοχή του Κολωνού, από αστυνομικούς της Ομάδας Παρεμπορίου του Ειδικού Επιχειρησιακού Σχεδίου Αστυνόμευσης Ευρύτερου Κέντρου της Αθήνας, δύο αλλοδαποί την στιγμή που εξέρχονταν από οικία, μεταφέροντας σε σάκους λαθραία καπνικά προϊόντα. (EUROKINISSI/ ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΑΔΑ)

Πώς η Αστυνομία εξάρθρωσε τη συμμορία των Γεωργιανών εκτελεστών

Και οι έμπειροι αστυνομικοί δεν πίστευαν ότι μια ομάδα που αριθμεί περίπου 17 μέλη και ασχολείται με το λαθρεμπόριο τα… έβαλε με τον Γιάννη Σκαφτούρο

Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας από το Κίεβο συνθέτουν το παζλ της υπόθεσης που αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής και το οποίο περιλαμβάνει τρεις δολοφονίες, μία απόπειρα δολοφονίας και μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων.

Η δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, του αποκαλούμενου «θείου Τζο», ενός εκ των πλέον γνωστών ανθρώπων της νύχτας, τελικά, δεν είχε σχέση με αντίπαλες μαφιόζικες ομάδες, αλλά με μια ομάδα αλλοδαπών που ήθελαν να επικρατήσουν στο εμπόριο τσιγάρων.

Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί δεν πίστευαν ότι μια ομάδα που αριθμεί περίπου 17 μέλη και ασχολείται με το λαθρεμπόριο τα… έβαλε με τον Γιάννη Σκαφτούρο, δολοφονώντας τον στο εξοχικό του σπίτι στα Σκούρτα Βοιωτίας, τον Απρίλιο του 2022 , «γαζώνοντας» τον ίδιο και άλλα συγγενικά και φιλικά πρόσωπα που ήταν παρόντα.

Ο «θείος Τζο» Τα μέλη της συμμορίας, μάλιστα, σύμφωνα με τους αστυνομικούς που τους παρακολουθούσαν καιρό, είχαν πληροφορίες πως δύο άνδρες ετοιμάζονται να εκδικηθούν για τον θάνατο του «θείου Τζο», με αποτέλεσμα να τους προλάβουν και να τους οδηγήσουν στον θάνατο τον περασμένο Ιούνιο. Νεκροί από τις σφαίρες τους έπεσαν ο 33χρονος Βασίλης Ρουμπέτης και ο εξ αγχιστείας συγγενής του (είχαν παντρευτεί δύο αδελφές) Διονύσης Μουζακίτης.

Η αποδόμηση της οργάνωσης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, το απόγευμα της Τετάρτης, στην περιοχή του Ασπρόπυργου και στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ηλικίας 39 και 21 ετών, καθώς και ένας ακόμα για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και του νόμου περί όπλων, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2 γεμιστήρες και 230 πακέτα καπνικών προϊόντων. Στις δύο δολοφονικές επιθέσεις, οι εκτελεστές εμφανίστηκαν ιδιαίτερα απρόσεκτοι, αφού άφησαν πίσω τους δακτυλικά αποτυπώματα, ακόμη και συσκευές κινητής τηλεφωνίας, που αποκάλυψαν κινήσεις, πρόσωπα και επαφές.

Τα μέλη της συμμορίας των «τσιγαράδων» από το Κίεβο, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχο Ιωάννη Σκούρα, «στην πλειοψηφία τους έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, ληστεία, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφία, ναρκωτικά, όπλα κ.ά.». Τα στοιχεία που πρόδωσαν την ταυτότητά τους είναι πολλά. Μετά τη δολοφονική επίθεση στον Γιάννη Σκαφτούρο οι δράστες προσπάθησαν να διαφύγουν με μοτοσικλέτα η οποία λόγω μηχανολογικού προβλήματος ακινητοποιήθηκε και οι δράστες την εγκατέλειψαν άρον άρον. Πάνω στη μοτοσικλέτα, βρέθηκαν αποτυπώματα των δραστών.

Επίσης, στο όχημα που χρησιμοποίησαν για το διπλό φονικό στον Κορυδαλλό, εντοπίστηκαν όχι μόνο αποτυπώματα, αλλά και σε μικρή απόσταση δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας οι οποίες αποδείχθηκαν «χρυσωρυχείο» για τους αστυνομικούς, αφού εντόπισαν συνομιλίες, πλήθος επαφών και στοιχεία που αξιοποιήθηκαν στο έπακρο για την αποκάλυψη όλων των μελών της συμμορίας. Η σπείρα, όπως αποδείχθηκε, κρύβεται πίσω από την έφοδο σε βιομηχανική αποθήκη στις 16 Ιουνίου 2023, όπου, αφού εμβόλισαν με όχημα την είσοδο, ακινητοποίησαν έναν υπάλληλο και εν συνεχεία πυρπόλησαν 23 μηχανήματα παρασκευής καπνικών προϊόντων, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του μηχανολογικού εξοπλισμού. Κατά τη διαφυγή τους, οι δράστες τράκαραν το αυτοκίνητο και το εγκατέλειψαν, με αποτέλεσμα μέσα να βρεθούν στοιχεία και για άλλα μέλη της σπείρας.

Απόπειρα δολοφονίας

Οι δράστες εμπλέκονται στον εμπρησμό φορτηγών-βυτιοφόρων σε πρατήριο καυσίμων στον Ασπρόπυργο αλλά και σε μια απόπειρα δολοφονίας Ρωσοπόντιου στην Ημαθία, ο οποίος θεωρείται από τις Αρχές πως είχε κάποιου είδους σχέση με ομάδα κακοποιών από το Κίεβο. Στην κατοχή των μελών της σπείρας εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων τρία πιστόλια, ένα περίστροφο, πλήθος γεμιστήρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων καθώς και ειδικό σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας. Οι έρευνες των αστυνομικών, πάντως, συνεχίζονται, αφού πιστεύουν πως ενδεχομένως θα βρεθούν μπροστά και σε άλλες ανεξιχνίαστες δολοφονικές ενέργειες που συντάραξαν τον χώρο της νύχτας.

Απολογούνται την Δευτέρα

Στην άσκηση ποινικής δίωξης για εννέα κακουργήματα και επτά πλημμελήματα προχώρησε η Εισαγγελία της Αθήνας σε βάρος των δύο συλληφθέντων ομογενών. Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών. Ο τρίτος βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δεν φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Και οι τρεις έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments