Ελλάδα

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Σήμερα η τελετή έναρξης

Πατρινό Καρναβάλι 2024: Σήμερα η τελετή έναρξης

Πηγή Φωτογραφίας: Πατρινό καρναβάλι: Εντυπωσιακή τελετή έναρξης – Χορός, μουσική και πολύχρωμα πυροτεχνήματα/ PELOPONNISOSNEWS.GR

Πρωινές δράσεις και παράδοση καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο

Μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024, της μεγάλης γιορτής της Πάτρας που φέτος θα προσφέρει πλήθος συγκινήσεων και γερές δόσεις χαράς στη μεγαλύτερη καρναβαλική περίοδο εδώ και πολλά χρόνια, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου.

Φετινό θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού:

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.

Be Unplugged! λοιπόν»

και στο Καρναβάλι «απο-καλωδιωνόμαστε» και επιλέγουμε τον δρόμο της κινητοποίησης, της δημιουργικής έκφρασης, της ανθρώπινης επαφής, της καρναβαλικής, ζωτικής πνοής.

Πρωινές δράσεις και παράδοση καρναβαλικού λαβάρου στο Δημαρχείο

Από το πρωί στο κέντρο της πόλης οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ξεχωριστές δράσεις:

11:00 Άφιξη Μουσικού άρματος στην Πλατεία Τριών Συμμάχων.

11:00 Αναχώρηση μουσικού συγκροτήματος κρουστών Ritmo Loco Street Band συνοδεία της Κριτικής Επιτροπής από την οδό Μιαούλη στην συμβολή της με την οδό Ρήγα Φεραίου. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι : Μιαούλη, Ρήγα Φεραίου, Αγίου Νικολάου -άφιξη 11:30 στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

11:00 Συγκέντρωση όλων των συμμετεχόντων της Τελετής Καρναβαλικού Λαβάρου στην Πλατεία Τριών Συμμάχων

11:30 Αναχώρηση πομπής από την Πλατεία Τριών Συμμάχων. Η πορεία που θα ακολουθηθεί είναι : άνοδος στην Αγίου Νικολάου, Μαιζώνος, Κάτω μέρος Πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος -άφιξη στο Δημαρχείο.

Προπορεύονται το συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band αναστατώνοντας με τα κρουστά τους, ακολουθούν οι X-Saltibagos, τα καρναβαλικά ποδήλατα , η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή και τα μέλη του Δ.Σ., η Βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού Γεωργία Σακκά, μέλη της Γνωμοδοτικής και Κριτικής Επιτροπής, Εθελοντών, η τελάλισσα Μαρία Αγουρίδη με το Μουσικό Άρμα και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες και καρναβαλιστές.

12.00 Την πομπή θα καλωσορίσει στην πόρτα του Δημαρχείου ο Δήμαρχος Πατρέων που, υπό τους αποκριάτικους παιανισμούς της Δημοτικής Μουσικής, θα παραλάβει το καρναβαλικό λάβαρο από την πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας. Την εκδήλωση θα σφραγίζει το καθιερωμένο έθιμο του σοκολατοπόλεμου από τον Δήμαρχο, την Πρόεδρο της ΚΕΔΗΠ και τους εκπροσώπους των συλλόγων των σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοπαίχτες» να προσφέρουν τη δική τους γλυκιά πινελιά με τις σοκολατορίψεις τους από το μπαλκόνι του Δημαρχείου.

Το λάβαρο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα παραμείνει αναρτημένο στο Δημαρχείο μέχρι το τέλος των εκδηλώσεων (17 Μαρτίου) σηματοδοτώντας τη μεγάλη γιορτή της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Μετά την παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου το μουσικό συγκρότημα κρουστών Ritmo Loco Street Band και οι X-Saltibagos θα αναχωρήσουν ακολουθώντας τη διαδρομή: Μαιζώνος, Παντανάσσης, Ρήγα Φεραίου, Γεροκωστοπούλου –άφιξη στην Πλατεία Γεωργίου και θα γίνουν με τον κόσμο μια παρέα χορεύοντας σε ρυθμούς άφρο – λάτιν υπό τον ήχο των κρουστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments