Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

ΗΠΑ: Νέα πλήγματα εναντίον των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο,Νέα πλήγματα εναντίον των Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν τα ξημερώματα (20/01) οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ερυθρά Θάλασσα.

Νέα πλήγματα εναντίον των Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν τα ξημερώματα (20/01) οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ερυθρά Θάλασσα.

Νέα πλήγματα εναντίον των Χούθι της Υεμένης ανακοίνωσαν τα ξημερώματα (20/01) οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σε ανακοίνωσή της η κεντρική διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «τα ξημερώματα οι δυνάμεις της πραγματοποίησαν πλήγματα εναντίον θέσεων των ανταρτών Χούθι εναντίον τριών αντιπλοϊκών πυραύλων που στόχευαν τη νότια Ερυθρά Θάλασσα και ήταν έτοιμοι να εκτοξευτούν».

«Διαπιστώθηκε ότι αποτελούσαν επικείμενη απειλή για εμπορικά πλοία και πλοία του αμερικανικού ναυτικού και γι’ αυτό έγινε αυτό το προληπτικό πλήγμα».

Να σημειωθεί, ότι βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης των Χούθι, εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου «Zografia», ήρθε στη δημοσιότητα εχθές. Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ο πύραυλος των Χούθι της Υεμένης χτυπά το φορτηγό πλοίο, το οποίο χτυπήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στις 16 Ιανουαρίου, ενώ έπλεε χωρίς φορτίο στα ανοικτά της Ερυθράς Θάλασσας προς το βορρά, 76 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του λιμανιού Σαλίμ της Υεμένης.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανέφερε ότι θα ήταν δυνατή μία λύση δύο κρατών, «ακόμη και αν ο κ. Νετανιάχου παραμείνει στην εξουσία», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν αντιτίθεται σε όλες αυτές τις πιθανές λύσεις για δύο κράτη και ότι υπάρχουν διάφορες πιθανές εκδοχές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments