EDITOR'S PICK

American Nightmare: Η αληθινή ιστορία πίσω από το ντοκιμαντέρ που σόκαρε τους τηλεθεατές

American Nightmare: Η αληθινή ιστορία πίσω από το ντοκιμαντέρ που σόκαρε τους τηλεθεατές

Πηγή Φωτογραφίας: American Nightmare delves into the horrific story of the real life 'Gone Girl' (Image: Netflix)

Το «American Nightmare» παρακολουθεί τις ιστορίες του Άαρον Κουίν και της συντρόφου του, Ντενίς Χάσκινς, μετά την απαγωγή της το 2015.

Το Netflix κυκλοφόρησε ένα ντοκιμαντέρ αληθινού εγκλήματος για την ιστορία που φαίνεται να εμπνεύστηκε από το διάσημο φιλμ, «Gone Girl».

Η ιστορία Το «American Nightmare» παρακολουθεί τις ιστορίες του Άαρον Κουίν και της συντρόφου του, Ντενίς Χάσκινς, μετά την απαγωγή της το 2015.

Τον Μάρτιο του 2015 η αστυνομία δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από έναν άνδρα στο Βαλέχο της Καλιφόρνια, ο οποίος ανέφερε ότι η φίλη του είχε απαχθεί το προηγούμενο βράδυ. Ο 30χρονος Κουίν σύντομα έγινε ο κύριος ύποπτος για την εξαφάνιση της 29χρονης Χάσκινς και η αστυνομία ήθελε να μάθει γιατί δεν έκανε το τηλεφώνημα την ώρα ακριβώς που έμαθε για την απαγωγή. Ο Κουίν είπε στους αστυνομικούς ότι το ζευγάρι ξύπνησε στις 3:00 τα ξημερώματα από εισβολείς που του είπαν πως «πρόκειται για ληστεία» πριν τον ναρκώσουν και απαγάγουν τη σύντροφό του. Οι ντετέκτιβ του είπαν ότι η ιστορία του δεν έβγαζε νόημα και ότι είχε αποτύχει σε ανιχνευτή ψεύδους, καθιστώντας τον στον κύριο ύποπτό τους.

Όμως, η προσοχή της αστυνομίας μετατοπίστηκε όταν ο απαγωγέας έστειλε ένα ηχητικό μήνυμα από την Χάσκινς που έλεγε ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Όταν στη συνέχεια η Χάσκινς εμφανίστηκε στη γενέτειρά της, 643 χιλιόμετρα μακριά από το Βαλέχο, οι υποψίες υπόπεσαν στην ίδια, καθώς οι αρχές αναρωτιούνταν μήπως επρόκειτο για κάποια φάρσα.

Πολύ σύντομα ο κόσμος αναρωτήθηκε αν υπήρχε σύνδεση μεταξύ αυτής της πραγματικής ιστορίας και του «Gone Girl», καθώς η ταινία που βασίζεται στο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν κυκλοφόρησε μόλις λίγους μήνες πριν από την εξαφάνιση της Χάσκινς.

Το «American Nightmare» περιλαμβάνει συνεντεύξεις τόσο από τον Κουίν όσο και από τη Χάσκινς, μαζί με πλάνα από τις συνεντεύξεις τους στην αστυνομία, καθώς περιγράφουν τη δική τους πλευρά στην υπόθεση.

Το ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων ισχυρίζεται ότι «ξετυλίγει τις συνέπειες της πολιτισμικής μας βιασύνης να κρίνουμε» και επιδιώκει να ρίξει φως στη «ζημιά που προκαλείται όταν η επιβολή του νόμου αποφασίζει ότι η αλήθεια δεν μπορεί να είναι αληθινή».

Σχετικά με το τι συνέβη στο ζευγάρι, κάποιος που ισχυρίζεται ότι είναι ο απαγωγέας επικοινώνησε με την εφημερίδα «San Francisco Chronicle» για να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς περί φάρσας. Έστειλε εικόνες από το σημείο όπου κρατούνταν η Χάσκινς και τελικά, εντελώς κατά τύχη, συνελήφθη ένας άνδρας που σχετίστηκε για διάφορα εγκλήματα αλλά και με την απαγωγή της.

Η αστυνομία εντόπισε και συνέλαβε έναν άνδρα ονόματι Μάθιου Μούλερ. Το 2016 ομολόγησε την ενοχή του για την απαγωγή, τη νάρκωση και τη σεξουαλική κακοποίηση της Χάσκινς και καταδικάστηκε σε 40 χρόνια φυλάκισης.

Στη συνέχεια, η Χάσκινς μήνυσε το αστυνομικό τμήμα του Βαλέχο για τον ισχυρισμό ότι προσπάθησε να εξαπατήσει τις αρχές. Το τμήμα προέβησε μια απολογία και τελικά κατέληξαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Εντούτοις, η Χάσκινς συνέχισε να μάχεται εναντίον των ενεργειών της υπηρεσίας. Σε ένα δημοσίευμα του 2021 στην εφημερίδα «Open Vallejo», ο Κουίν υποστήριξε ότι η αστυνομία του Βαλέχο θα έπρεπε να διαλυθεί εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς των αξιωματικών της.

Η Χάσκινς και ο Κουίν παντρεύτηκαν το 2018. Απέκτησαν την πρώτη τους κόρη το 2020 και τη δεύτερη κόρη τους δύο χρόνια μετά. Snapinsta_app_415469535_18064656988480183_1638184934188780632_n_1080_2

Οι αντιδράσεις των θεατών Πολλές από τις αντιδράσεις του κόσμου ήταν σοκ και δέους για την αληθινή ιστορία που απεικονίζει το «American Nightmare».

Ειδικότερα, αρκετοί επιδοκίμασαν το ντοκιμαντέρ, με ένα άτομο να τη χαρακτηρίζει ως το «πιο τρελό» ντοκιμαντέρ αληθινών εγκλημάτων του Netflix.

«Τι ΤΑΞΙΔΙ ήταν αυτό που με έκανε να περάσω, ω Θεέ μου», σχολίασε ένας, με έναν άλλο να προσθέτει: «Αυτό είναι το πιο τρελό πράγμα που έχω παρακολουθήσει ΠΟΤΕ!!!». Ένας επιπλέον θεατής είπε: «Αυτό το θέαμα είναι το πιο εντυπωσιακό που έχω δει ποτέ: “Μόλις τελείωσα το “American Nightmare” στο Netflix και βρίσκομαι σε κατάσταση πλήρους σοκ».

Παρόλα αυτά, ένα από τα πράγματα που ενόχλησε ορισμένους θεατές ήταν η δυσπιστία που έδειξαν οι αρχές απέναντι στο θύμα, καθώς μοιράστηκαν την απέχθειά τους για τη μεταχείριση της Χάσκινς.

Κάποιος έγραψε στο Τwitter: «Ολόκληρο το ντοκιμαντέρ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του γιατί οι γυναίκες δεν καλούν την αστυνομία όταν δέχονται επίθεση. Η αστυνομία είναι τόσο αμελής που είναι αηδιαστικό».

Ένας άλλος θεατής συμφώνησε: «Είμαι ακόμα τόσο συναισθηματικά φορτισμένη και τσαντ

ισμένη», ενώ ένας άλλος δήλωσε: «Το “American Nightmare”στο Netflix ήταν συγκλονιστικό. Ο κόσμος είναι άρρωστος».

Μιλώντας για την ανάρρωσή της από το περιστατικό το 2021, η Χάσκινς δήλωσε στο ABC News: «Μπορείς να περάσεις από ένα τέτοιου είδους τραυματικό γεγονός που να σε αφήσει συντετριμμένο και σε ένα σημείο όπου να σκέφτεσαι: “Είναι αδύνατο να προχωρήσω μετά από αυτό”. Τι θα κάνω μετά;”». Η Χάσκινς δήλωσε ότι επεξεργάζεται τη συναισθηματική οδύνη που υπέστησαν η ίδια αλλά και ο Κουίν. «Νομίζω ότι το δικό μας είναι ένα παράδειγμα γι’ αυτό. Υπάρχει ελπίδα. Μπορεί να πάρει χρόνο και να είναι πολύ σκληρή δουλειά, αλλά υπάρχει ελπίδα».

Το «American Nightmare» είναι διαθέσιμο για προβολή στο Netflix.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments