Ελλάδα

Άστατος ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Άνεμοι έως και 9 μποφόρ

Άστατος ο καιρός σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας – Άνεμοι έως και 9 μποφόρ

Πηγή Φωτογραφίας: Η θάλασσα σε παραλίες της Πρέβεζας (Κανάλι, Μονολίθι) κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI)

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή σε όλη τη χώρα, με την Αττική να επηρεάζεται από νωρίς το πρωί με ισχυρότατους ανέμους έως και εννέα μποφόρ.

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στα βόρεια τμήματα του νομού, καθώς ξεριζώθηκαν τεράστια δέντρα. Συγκεκριμένα, στην Αγία Παρασκευή, ένα μεγάλο δέντρο έπεσε επάνω σε αυτοκίνητα επί της οδού Καραϊσκάκη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για την Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα ανατολικά έως 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Από Δευτέρα «καθαρίζει» ο καιρός στις περισσότερες περιοχές και ο «βαρύς» χειμώνας θα περιοριστεί στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωινό της Δευτέρας με ολικό παγετό θα έχουμε στα βόρεια (με θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο).

Πώς εξελίσσονται τα φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα

Σε κυκλοφορία δόθηκαν από την Τροχαία, πριν από λίγο, μετά το χθεσινοβραδινό αποκλεισμό λόγω του χιονιού και του παγετού, οι επαρχιακές οδοί Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου και Ξηροχωρίου – Προχώματος, ενώ αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας και η προσβασιμότητα στην Επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου.

Την ίδια ώρα έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, κατά μήκος της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης Σερρών και σε όλο το οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Υποχρεωτικός παραμένει, λόγω του παγετού, ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, εκτός των οχημάτων που φέρουν ειδικά ελαστικά (χιονολάστιχα).

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης, «οι δρόμοι στις συγκεκριμένες περιοχές παραμένουν κλειστοί μετά από απόφαση της Τροχαίας, ενώ αναμένεται να δοθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας η άδεια στα εκχιονιστικά μηχανήματα να επέμβουν στις περιοχές».

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η διέλευση των οχημάτων στην Επαρχιακή οδό Ωραιοκάστρου – Μελισσοχωρίου, στην Επαρχιακή οδό Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου και στην Επαρχιακή οδό Ξηροχωρίου – Προχώματος, στο τμήμα από τη διασταύρωση Βαθυλάκκου – Αγιονερίου έως τη συμβολή της με την Επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης Ξηροχωρίου, Δήμου Χαλκηδόνος.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη «ανοιχτοί» είναι όλοι οι δρόμοι στην Χαλκιδική, ενώ αλυσίδες χρειάζονται σε ορεινά σημεία του Πολυγύρου και στο οδικό δίκτυο από Αρναία προς Ιερισσό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments