Ελλάδα

Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Φλωρίδη

Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης – Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Φλωρίδη

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου),Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, την κατάργηση τουλάχιστον πέντε Εφετείων, νέο χωροταξικό σχεδιασμό με συγχώνευση δικαστηρίων, αλλά και τροποποιήσεις σε αρμοδιότητες δικαστών.

Σαρωτικές αλλαγές στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νομοσχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση Ειρηνοδικείων και Πρωτοδικείων, την κατάργηση τουλάχιστον πέντε Εφετείων, νέο χωροταξικό σχεδιασμό με συγχώνευση δικαστηρίων, αλλά και τροποποιήσεις σε αρμοδιότητες δικαστών.

Οι στόχοι του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Κύριος στόχος της μεταρρύθμισης από το υπουργείο δικαιοσύνης είναι να συντομεύσει ο χρόνος τελεσίδικης απόφασης (από 1.400 μέρες που είναι σήμερα). Παράλληλα, το νομοσχέδιο στοχεύει στην καλύτερη αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού, αλλά και την εξοικονόμηση πόρων.

Η κρατική τηλεόραση σημειώνει πως, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα 19 εφετεία που διαθέτει η χώρα, θα μειωθούν τουλάχιστον σε 14, με αυτά που αναμένεται να καταργηθούν να είναι του Αγρινίου, της Καλαμάτας και της Χαλκίδας και σε δεύτερη φάση της Κέρκυρας και των Χανίων.

Επίσης, σημειώνεται πως από το υπουργείο κρίνεται αναγκαία η ανακατανομή των εφετειακών περιφερειών, με έμφαση σε αυτά της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, του Γυθείου, της Σπάρτης και του Ναυπλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments