Πολιτική

Κόντρα Λιβάνιου Βελόπουλου: «Εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά» -«…Αφήστε τα βυζαντινά σε εμένα»

Κόντρα Λιβάνιου Βελόπουλου: «Εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά» -«…Αφήστε τα βυζαντινά σε εμένα»

Πηγή Φωτογραφίας: [366643] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ανέβηκαν οι τόνοι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, με τον Θεόδωρο Λιβάνιο να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Κυριάκο Βελόπουλο της Ελληνικής Λύσης.

Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά Βελόπουλου στον κίνδυνο της καλπονοθείας από τις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση με την ψήφο των αποδήμων. Ο κ. Λιβάνιος σήκωσε το γάντι και στηλίτευσε το γεγονός πως ενώ η Ελληνική Λύση ήταν υπέρ της ρύθμισης τόσο το 2021 όσο και το 2023, πλέον δεν τη θέλει επειδή στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε ποσοστό που δεν φτάνει το 1% στους κατοίκους του εξωτερικού.

«Είπα ότι είμαι εναντίον της επιστολικής; Ερμηνεύετε όπως σας βολεύει. Είπαμε εμείς και οι νεκροί να ψηφίζουν με επιστολική; Θέλουμε επιστολική και επειδή θέλουμε καταθέσαμε πρόταση νόμου. Αυτό λέγεται λαθροχειρία που κάνατε. Είμαστε υπέρ, αλλά δεν θα επιτρέψουμε καλπονοθεία», είπε ο κ. Βελόπουλος προκαλώντας την αντίδραση του υπουργού. «Πότε καταθέσατε πρόταση νόμου για την επιστολική; 24/7/23. Το 2019 συμφωνήσατε, το 2021 ξανά, το 2023 διαφωνήσατε γιατί; Τρία νούμερα, 0,94%, αυτοί είστε, αυτό σας νοιάζει», είπε ο κ. Λιβάνιος.

«Δεν πουλάμε βυζαντινά εδώ, λέτε λόγια του αέρα»

«Το ποιοι είμαστε αποδεικνύεται από ένα πράγμα: από το ότι εσείς συμφωνείτε να ψηφίζουν οι νεκροί και βρικόλακες και εμείς μόνο οι Έλληνες», αντέτεινε ο κ. Βελόπουλος, για να λάβει οργισμένη απάντηση: «Επειδή εδώ δεν πουλάμε βυζαντινά, αν έχετε μια καταγγελία ότι έχει ψηφίσει νεκρός να την κάνετε, αλλιώς είναι λόγια του αέρα. Ένας νεκρός να έχει ψηφίσει, δεν έχει ψηφίσει ποτέ, το ξέρετε, αλλά προτιμάτε να λέτε πράγματα στον αέρα, να έχετε βίντεο που δεν δείχνετε καταγγελίες που δεν κάνετε και να σας έχει πει κάποιος ότι σας ψήφισαν 7 άτομα και πήρατε 2 ψήφους. Αυτό κάνετε, τίποτε άλλο».

«Δεν σας αρέσει η βυζαντινή ίντριγκα και μετακινείστε από κόμμα σε κόμμα», απάντησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments