Πολιτική

Άδωνις: Εμετική η επίθεση Πολάκη σε κ. Μακρή [vid]

Άδωνις: Εμετική η επίθεση Πολάκη σε κ. Μακρή [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: υζήτηση επίκαιρης ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άδωνις: Αν κινηθεί περαιτέρω για το ΚΕΛΠΝΟ, θα το βρει μπροστά του

Την πλήρη και κατηγορηματική απόρριψη της απρόκλητης επίθεσης Πολάκη για τον σκιτσογράφο Ηλία Μακρή διατύπωσε, σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ιδιαίτερα, αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό που προκάλεσε ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υγείας τόνισε: «Πιστεύω πως δεν θα μακροημερεύσει η σχέση Πολάκη – Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός, έχοντας ως συνομιλητή και στενό συνεργάτη του τον κύριο Πολάκη. Αυτό που έκανε σε βάρος του κ. Μακρή είναι τουλάχιστον εμετικό. Και είναι μπούλινγκ αυτό που έκανε με τον κ. Ηλία Μακρή, τον σκιτσογράφο της εφημερίδας «Καθημερινή». Αν κινηθεί περαιτέρω για το ΚΕΛΠΝΟ, θα το βρει μπροστά του και θα κινηθεί ο εισαγγελέας εναντίον του. Είναι φοβερό πράγμα, είναι εκτός παντός ορίου. Υπάρχει πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εξόδων, η έρευνα στο ΚΕΛΠΝΟ έγινε κατόπιν των καταγγελιών του κ. Πολάκη και για την δική μου περίοδο, το πόρισμα λέει πως όλα έχουν γίνει τέλεια και δεν υπάρχει η παραμικρή σκιά. Για την περίοδο Πολάκη, η εταιρεία φύλαξης του ΚΕΛΠΝΟ κατηγορείται πως έχει εικονικά τιμολόγια. Κατά τη γνώμη μου, οι λογαριασμοί του κ. Πολάκη πρέπει να ελεγχθούν».

Εν συνεχεία, ερωτηθείς για την επιστολική ψήφο, ο Άδωνις απάντησε: «Η αντιπολίτευση έδειξε μεγάλη μικροψυχία στην επιστολική ψήφο και θα την βρει μπροστά της. Η αντιπολίτευση μπορούσε να καταγγείλει τον τρόπο, αλλά μπορούσε να προτάξει και να υποστηρίξει τις απόψεις της. Για τις ευρωεκλογές, η ψήφος της αντιπολίτευσης για την επιστολική ψήφο δεν ήταν τόσο κρίσιμη. Κρίσιμη και απολύτως χρήσιμη θα ήταν η ψήφος της αντιπολίτευσης για την επιστολική ψήφο στις εθνικές βουλευτικές εκλογές».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο υπουργός Υγείας επισήμανε πως «σε όλη την Ευρώπη, όπου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα, είχε οριζόντιες αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση και δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Οι διαφωνίες και οι αντιρρήσεις διαπερνούν οριζόντια τις πολιτικές και κομματικές δυνάμεις. Πάντως, μου φαίνεται υπερβολικό ο κ. Κασσελάκης να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, δεδομένου ότι παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγο καιρό. Ως προς τον κ. Βορίδη, ο υπουργός Επικρατείας δείχνει μια μεγάλη πολιτική ευθύνη. Είναι μια βαθιά ισορροπημένη στάση. Έχει τη διαφωνία του αξιωματικά για το θέμα του γάμου μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλά, την ίδια στιγμή, ψηφίζει «αποχή». Η στάση του κ. Βορίδη αποτελεί οδηγό για τη στάση και άλλων βουλευτών μας».

Ερωτηθείς για το κύμα καταλήψεων στα ΑΕΙ, ο Άδωνις απάντησε πως «κανένας φοιτητής δεν θα χάσει την εξεταστική. Οι εξετάσεις μπορούν να  γίνουν με ηλεκτρονικό τρόπο. Έτσι, δεν θα χαθούν μαθήματα και εξετάσεις. Αν αυτό δεν γίνει, υπάρχει η δυνατότητα να κληθεί η αστυνομία. Όταν κάποιος αναλαμβάνει ένα αξίωμα, έχει ευθύνη, την οποία πρέπει να αποδέχεται. Και οι πρυτάνεις έχουν ένα σημαντικό αξίωμα».

Τέλος, σε σχέση με το εάν ιδιωτικοποιείται το ΕΣΥ, αναφέρθηκε ότι «μιλάμε για μεταρρύθμιση που είχα αναγγείλει το 2013. Αυτή η μεταρρύθμιση σημαίνει πως οι χειρουργοί του ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να απασχοληθούν και στο δημόσιο τομέα, στο δημόσιο σύστημα υγείας», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments