Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση νέων στελεχών

ΣΥΡΙΖΑ: Σε αναζήτηση νέων στελεχών

Πηγή Φωτογραφίας: [365589] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ 34TH ANNUAL GREEK ECONOMIC SUMMIT (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Σενάρια για αναδιαμόρφωση του προσωπικού περιβάλλοντος του κ. Κασσελάκη.

Παρά την απουσία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από τη χώρα και τις εσωκομματικές τριβές το Σαββατοκύριακο, νέα αναζωπύρωση στις εσωκομματικές έριδες προκάλεσε η προχθεσινή ανάρτηση του στιχουργού και ένθερμου υποστηρικτή του Στέφανου Κασσελάκη, Νίκου Μωραϊτη, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτησή του πως «Βλέπω Δουδωνή, Μάντζο, Χριστοδουλάκη, Χρηστίδη στο ΠΑΣΟΚ και σκέφτομαι: ΕΝΑ νέο στέλεχος δεν έχει βρει ο Κασσελάκης εδώ και 4 μήνες; Με την Αυγέρη, την Τζάκρη και τα “λυξόνταρμα” δεν πας πουθενά πια. Ή μάλλον πας: Βουρ για την 3η θέση. Θλίψη να καίγεται έτσι ένας νέος άνθρωπος», εξαπολύοντας για νέα βέλη κατά της ηγετικής ομάδας της Κουμουνδούρου.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου, οι συχνές παρεμβάσεις των υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη έχουν διαταράξει τις λεπτές ισορροπίες στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τη μία πλευρά, υποβάθμισαν το αφήγημα περί ανασχηματισμού του “εσωτερικού κύκλου” του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο δεν χαιρετίζεται από τους φίλους της νέας ηγεσίας στο κόμμα, που το βλέπουν ως “συντονισμένη επίθεση” από την πλευρά του “αόρατου κύκλου”.

Παρά τις αιχμές για τον ηγετικό πυρήνα της Κουμουνδούρου, όμως, η λαϊκή απήχηση πρωτοκλασάτων στελεχών που υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή τον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγινε κάτι περισσότερο από αισθητή τις τελευταίες ημέρες, με τους Παύλο Πολάκη και Θεοδώρα Τζάκρη να γεμίζουν ασφυκτικά τις αίθουσες κομματικών εκδηλώσεων στην Πελοπόννησο και τη Βόρεια Ελλάδα. Μιλώντας για την ακρίβεια την περασμένη Παρασκευή στην Πάτρα, ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε την συγκέντρωση «εντυπωσιακή», σημειώνοντας πως «έσπασε κόκκαλα», προτάσσοντας «καθαρές λύσεις, δυναμική αντιπολίτευση, σχέδιο βαθειών αλλαγών για να μας εμπιστευθεί ξανά ο λαός».

Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα χθες στην Έδεσσα, με κεντρική ομιλήτρια τη Θεοδώρα Τζάκρη, ήταν κατάμεστη στην Κεντρική Μακεδονία, όπου το ποσοστό της αντιπολίτευσης είναι παραδοσιακά χαμηλό. Η κ. Τζάκρη μίλησε στους κατοίκους Βέλου, Έδεσσας και του ιστορικού προπυργίου της νοτιοδυτικής Σερρών, μαγνητίζοντας τους παρά το γεγονός ότι το εκλογικό ακροατήριο της Κουμουνδούρου μειώνεται σύμφωνα με όλες τις τελευταίες έρευνες και η παρουσία της έστειλε ένα σαφές μήνυμα εντός και εκτός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρότι δεν είναι λίγοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που θα επιθυμούσαν ανασχηματισμό της ηγετικής ομάδας «εδώ και τώρα», προκειμένου να προκύψει μια δημοσκοπική επανεκκίνηση για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο το λαϊκό έρεισμα των ηγετικών στελεχών, όσο και η δυναμική του κομματικού μηχανισμού τους ενόψει του 4ου Συνεδρίου του κόμματος φέρεται να κρατούν πίσω τον Στέφανο Κασσελάκη, μολονότι ο ίδιος επεξεργάζεται νέα εργαλεία για το κόμμα του, αναζητώντας νέα στελέχη μέσα από εκατοντάδες βιογραφικά.

Συγκεκριμένα, η ανίχνευση νέων ταλέντων από την Κουμουνδούρου θα αναπτυχθεί σε πρώτη φάση μέσω των βιογραφικών σημειωμάτων για την ίδρυση των 29 νέων δεξαμενών σκέψης του κόμματος, ενώ η νέα “αναζήτηση ταλέντων” θα συνεχιστεί μέσω των προκριματικών εκλογών για τις ευρωεκλογές.

Μέχρι τότε, ωστόσο, η Κουμουνδούρου αναζητά τη χρυσή τομή για την άμβλυνση των αντιρρήσεων μιας σειράς βουλευτών, που φέρονται να διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όταν επικρέμεται η σπάθη των διαγραφών από μεριάς του Στέφανου Κασσελάκη. Στην προοπτική της εισαγωγής του προς επεξεργασία στη Βουλή τις επόμενες ημέρες, η Κουμουνδούρου εξακολουθεί να κρατά ερμητικά κλειστά τα χαρτιά της απέναντι στην στάση που θα τηρήσει τελικά, μολονότι ο κ. Κασσελάκης έθεσε σε αξιακό επίπεδο την υπερψήφισή του, με αρκετούς βουλευτές να δυσφορούν στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους για την ανοιχτή στήριξη σε μια πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments