Αθλητισμός

ΑΡΗΣ μπάσκετ: Πήρε αγχωτική νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου [98-91]

ΑΡΗΣ μπάσκετ: Πήρε αγχωτική νίκη επί του Κολοσσού Ρόδου [98-91]

Πηγή Φωτογραφίας: [366795] BASKET LEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ - ΚΟΛΟΣΣΟΣ (ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MEGA PRESS)

Ο Άρης έβαλε τέλος σε μια αρνητική παράδοση έξι ετών

Ο Άρης έβαλε τέλος σε μια αρνητική παράδοση έξι ετών κι έχοντας πνεύμα νικητή επικράτησε του Κολοσσού Ρόδου στο Nick Galis Hall με 98-91 σ’ ένα παιχνίδι για γερά νεύρα το οποίο μάλιστα τελείωσε με… λογομαχία μεταξύ Γιάννη Καστρίτη και Κούρο Σεγκούρα.

Ο Άρης χρειάστηκε δύο λεπτά για να διαβάσει την άμυνα του Κολοσσού και κυρίως να ενεργοποιήσει την άμυνά του. Μέσα από αυτή βρήκε ρυθμό αλλά και πόντους στο transition παιχνίδι φθάνοντας στο +11 (15-4) έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά.

Εκεί ο Κολοσσός δεν κατάφερε απλά να κρατηθεί στο παιχνίδι αλλά μέσα από τους εννιά πόντους του Ανδρέα Πετρόπουλου μείωσε σε 23-18 στο τέλος της περιόδου.

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τελευταία περίοδο (79-78, 33’) καθώς έχοντας βρει ρυθμό ο Περάντες είτε εκτελούσε είτε δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του ενώ ο πρωταγωνιστής για τον Άρη ήταν ο Ρόμπερτς Μπλούμπεργκς. Ένα εντυπωσιακό κόψιμο του Μπάνκστον σε συνδυασμό με δύο εύστοχες βολές του Ρόνι Χάρελ διατήρησαν τη διαφορά στους τέσσερις πόντους (86-82) με την είσοδο του αγώνα στα τελευταία 3:30 αγωνιστικά λεπτά. Ο Κολοσσός έκανε δύο κακές επιθέσεις, το ίδιο ίσχυσε όμως και για τον Άρη (86-83, 38’). Στα τελευταία δύο λεπτά το παιχνίδι μεταφέρθηκε στη γραμμή των βολών με τους παίκτες των δύο ομάδων να επιδεικνύουν θαυμαστή ψυχραιμία και τον Άρη να διατηρεί τον πρώτο λόγο καθώς οι 2/2 του Μπάνκστον κράτησαν το μαξιλαράκι ασφαλείας (92-87) 19’’ πριν το τέλος. Ο Αμερικανός ευστόχησε σε ακόμη τέσσερις προσπάθειες κι έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Πηγή: gazzetta.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments