Ελλάδα

”Ο Άλλος Άνθρωπος”: ”Ο φορέας δεν είχε καν ΑΦΜ, έτσι απέφευγε τη λογοδοσία”, λέει ο Θεόδωρος Φλωράτος

”Ο Άλλος Άνθρωπος”: ”Ο φορέας δεν είχε καν ΑΦΜ, έτσι απέφευγε τη λογοδοσία”, λέει ο Θεόδωρος Φλωράτος

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ "Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Ποιο άλλο εξωτερικό γνώρισμα σχετικά με τις καταθέσεις δωρεών στο κοινωνικό δίκτυο "Ο Άλλος Άνθρωπος" θα έπρεπε να είχε "υποψιάσει" τις Αρχές

Για την ιδιαίτερη περίπτωση των κατηγοριών με τις οποίες βαρύνεται ο επικεφαλής του κοινωνικού δικτύου «Ο Άλλος Άνθρωπος» μίλησε τη Δευτέρα ο Θεόδωρος Φλωράτος, τέως διευθυντής του ΣΔΟΕ, καλεσμένος στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα».

Επιπλέον, ο κ. Φλωράτος επισήμανε ότι από μόνο του το γεγονός πως οι δωρητές του κοινωνικού δικτύου «Ο Άλλος Άνθρωπος» καλούνταν να καταθέσουν τις χρηματικές προσφορές τους σε χρηματικό λογαριασμό στο όνομα συγγενούς, είναι μια ύποπτη ένδειξη, η οποία θα έπρεπε να έχει ερεθίσει το ενδιαφέρον των αρχών.

Εξάλλου, σημείωσε ότι η απαραίτητη διαφάνεια και σαφήνεια μεταξύ των εσόδων και των εξόδων της συγκεκριμένης κοινωνικής πρωτοβουλίας ήταν αδύνατο να υπάρξει ή τουλάχιστον να είναι ελεγκτέα, καθώς πρόκειται για φορέα χωρίς νομική προσωπικότητα και χωρίς ΑΦΜ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι τέτοιες κατηγορίες θα πρέπει να διερευνώνται πολύ προσεκτικά και να εξαντλείται κάθε όριο εξιχνίασής τους, καθώς κλονίζουν σοβαρά την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην κοινωνική αλληλεγγύη και στις φιλανθρωπικές πρακτικές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments