Ελλάδα

Ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΒ – Αυτά είναι τα μέλη του

Ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΒ – Αυτά είναι τα μέλη του

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ ΝΙΚΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΑΒ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΡΙΣΕ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΜΥΝΑΣ/EUROKINISSI)

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΒ (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία) όρισε με Υπουργική Απόφαση ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τα μέλη του οποίου συνάντησε νωρίτερα σήμερα Τρίτη (30.1.2024) στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε για το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΒ: «Συναντήθηκα σήμερα με το ορισθέν από εμένα Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σε μία ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία. Η «Ατζέντα 2030» για τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας προβλέπει αναβαθμισμένο ρόλο για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία παίζει έναν κομβικό ρόλο σε αυτό.

Η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΑΒ δεν είναι παραδεκτή. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο καλείται λοιπόν να διαπιστώσει πού ακριβώς βρίσκεται η ΕΑΒ. Να εξυγιάνει τα οικονομικά της, να ανατάξει την επιχείρηση, να εφαρμόσει ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας, με σεβασμό πάντοτε στα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Και όλα αυτά για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας. Ιδίως, απέναντι στην Πολεμική Αεροπορία, αλλά και στο Ναυτικό και στην Αεροπορία του Στρατού μας. Απόφαση της Κυβέρνησης – νομίζω με τη στήριξη όλου του πολιτικού κόσμου αλλά και του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας – είναι να περάσουμε σε μία νέα εποχή στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΒ απαρτίζουν οι:

  1. Αλέξανδρος Διακόπουλος, Αντιναύαρχος (ε.α), ως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.
  2. Μαρία Γεωργίου, Πρόεδρος ε.τ. του Αρείου Πάγου, ως Αντιπρόεδρος.
  3. Γεώργιος Καραδήμας, Αντιπτέραρχος (ε.α), ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, αρμόδιος για θέματα παραγωγής και εργοστασίων της εταιρείας – Chief Operating Officer (COO).
  4. Δημήτριος Σκαλαίος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Οικονομολόγος, ως Εντεταλμένος Σύμβουλος, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα και την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση της εταιρείας – Chief Restructuring Officer (CRO).
  5. Ιουλία Πανταζοπούλου, Οικονομολόγος, ως Πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής.
  6. Ιωάννης Κορακάκης, Αντιναύαρχος (ε.α), ως Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.
  7. Γεώργιος Παπαγεωργαντάς, Οικονομολόγος, ως Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.
  8. Δήμητρα Φραγκισκάκη, Δικηγόρος, ως Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος.
  9. Νεκτάριος Μπανάκας, Μηχανολόγος Μηχανικός, ως μη Εκτελεστικό Μέλος.

Στη συνάντηση μετείχαν ακόμη, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνης Οικονόμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments