Ελλάδα

“Πικρή” γεύση για την Κοινωνική Κουζίνα: Δεν είχε ΑΦΜ ούτε είχε γίνει λογιστικός έλεγχος

“Πικρή” γεύση για την Κοινωνική Κουζίνα: Δεν είχε ΑΦΜ ούτε είχε γίνει λογιστικός έλεγχος

Πηγή Φωτογραφίας: [363700] ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΔΟΣΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠτΔ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Ο “Άλλος άνθρωπος” ήταν καλός παίκτης» αποκάλυψε ιδιοκτήτης πρακτορείου

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας η διάταξη της Αρχής για το ξέπλυμα που αφορά την οργάνωση «Ο Άλλος Άνθρωπος». Ήδη το πόρισμα της αρμόδιας Αρχής μελετάται από εισαγγελέα που θα αποφασίσει τις επόμενες ώρες τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση.

Στην περίπτωση αυτή, η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε εισαγγελικό λειτουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται -όπως συνήθως συμβαίνει σε περιπτώσεις που αφορούν οικονομικά εγκλήματα- να αποστείλει τα στοιχεία στην Οικονομική Αστυνομία και να ζητήσει πόρισμα προκειμένου να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη και σε βάρος ποιων προσώπων. Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας, εφόσον αυτή διαταχθεί, αναμένεται να κληθεί για παροχή εξηγήσεων και ο ιδρυτής της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

Ιδιοκτήτης πρακτορείου: «Ο “Άλλος άνθρωπος” ήταν καλός παίκτης»

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση, με μαρτυρία-κλειδί από ιδιοκτήτη πρακτορείου, που αναφέρει στον Alpha ότι ο ιδρυτής της οργάνωσης έπαιζε τζόγο και μάλιστα ήταν «καλός παίκτης»!

«Έπαιζε κάποια ποσά. Δεν του έδινα εγώ χρήματα. Έπαιζε για να του δίνουμε εμείς να χτυπάει την κάρτα. Έπαιζε κάποια παιχνίδια και πλήρωνε με την κάρτα του. Ήταν πελάτης μας. Ήταν ένας καλός παίκτης!», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «T-Live».

Την ίδια ώρα, η μητέρα του, Παναγούλα Πολυχρονοπούλου, παραδέχθηκε ότι τα χρήματα από τις δωρεές έμπαιναν στον δικό της λογαριασμό«Ναι, στον δικό μου λογαριασμό έμπαιναν και έρχεται και πάμε και τα παίρνουμε». Αναφορικά με το πόρισμα είπε: «Η σύνταξή μου είναι 280 ευρώ. Ας ψάξουν να βρουν αν έχουμε περιουσία να μας την πάρουν. Πολλές φορές παίρνει (σ.σ. ο γιος της) και τη δική μου σύνταξη αν δεν έχει βενζίνη. Του το έλεγα, “θα σου τη φέρουν” με τέτοιον αγώνα. Τι να φοβηθεί, αφού δεν έχει τίποτα».

Ταυτόχρονα, η αδελφή του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας επιβεβαίωσε ότι εκτός από τον λογαριασμό της μητέρας τους χρήματα έμπαιναν και στον λογαριασμό του συζύγου της.

Εγκληματική ομάδα

Σύμφωνα με το πόρισμα από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, έχουν προκύψει σοβαρές ενδείξεις ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, η μητέρα του Παναγούλα Πολυχρονοπούλου και ο εθελοντής Παύλος Τζίτζης συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, πείθοντας κόσμο να δωρίσει ποσά, τάχα για κοινωνικό μη κερδοσκοπικό σκοπό μέσω της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος». Με αυτό τον τρόπο φέρεται να αποκόμισαν περισσότερα από 600.000 ευρώ.

Πάντως, ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται για «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και θέλοντας να δώσει τις απαντήσεις του ήταν πρόθυμος να παρουσιαστεί αυτοβούλως στον εισαγγελέα.

Σχετικά με το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος, ο οποίπε μεταξύ άλλων: «Το έγγραφο της Αρχής λέει ότι τα χρήματα δεν πήγαν για κοινωνικό σκοπό, αλλά μεγάλο μέρος πήγε προς στοιχηματικές εταιρείες, έγινε ανάληψη μετρητών». Αποκάλυψε ακόμα ότι «Ο Άλλος Άνθρωπος» είναι μία «άτυπη» οργάνωση, χωρίς να υπάρχει ΜΚΟ με την οποία συνδέεται, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπήρχε ΑΦΜ ούτε λογιστικός έλεγχος επί σειρά ετών, για ένα χρηματικό ποσό που συνολικά -σύμφωνα με τον ίδιο τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο- ξεπερνά το 1.800.000 ευρώ από δωρεές.

Τέλος, με ανακοίνωσή τους οι εθελοντές της Κοινωνικής Κουζίνας εξέφρασαν τη στήριξή τους στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Δηλώνουμε κατηγορηματικά και ανεπιφύλακτα ότι δεν υπάρχει καμία βάση ή αλήθεια στις διακινούμενες κατηγορίες».

Η συγγνώμη

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του μέσω της σελίδας της οργάνωσης στο Facebook, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ανακοίνωσε ότι θα απέχει το επόμενο διάστημα από τη διαχείριση της Κοινωνικής Κουζίνας προκειμένου να διευκολύνει το έργο της Δικαιοσύνης, ενώ, όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και η μητέρα του αλλά και ο γαμπρός του, Παύλος Τζίτζης, θα δώσουν όλες τις εξηγήσεις. Επίσης, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο που δεν μπορεί να εξηγηθεί εκ μέρους όλων μας», ενώ ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση ή απογοήτευση που τυχόν προκάλεσαν.

Πηγή: parapolitika.gr//Εύα Παπαδάτου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments