Πολιτική

Ο Μητσοτάκης και η διεύρυνση στον χώρο του Κέντρου

Ο Μητσοτάκης και η διεύρυνση στον χώρο του Κέντρου

Πηγή Φωτογραφίας: [366828] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Από το 2019 έως σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καταστήσει σαφές ότι κινείται με αξιοπρόσεκτη άνεση στον χώρο του Κέντρου.

Είναι κοινός τόπος για όλους τους δημοσκόπους ότι το πολιτικό κέντρο είναι αυτό που κρίνει κάθε φορά τις εκλογικές αναμετρήσεις. Όπως είναι κοινή παραδοχή για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, που αποσκοπούν στη διακυβέρνηση μιας χώρας, ότι ο μεσαίος χώρος είναι εκείνος, στον οποίο πρέπει να απευθυνθούν για να διευρύνουν τα ποσοστά τους.

Με την ένταξη της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Νέα Δημοκρατία, που ανακοινώθηκε χθες, ένα ακόμη πρόσωπο από τον χώρο του κέντρου έχει ήδη περάσει το κατώφλι του κυβερνητικού κόμματος. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Άκης Σκέρτσος και ο Κυριάκος Πιερρακάκης αποτελούν αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις προσώπων με παρόμοια αφετηρία και ήδη σε υπουργικές θέσεις, επωμιζόμενοι μια σειρά μεταρρυθμίσεων που ο πρωθυπουργός θεωρεί κρίσιμες για το κυβερνητικό έργο.

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε και το μήνυμα ότι η διεύρυνση σε πρόσωπα θα συνεχιστεί, λέγοντας ότι «οι πόρτες της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένουν ανοιχτές για εκείνους που συμμερίζονται το πολιτικό μας όραμα και έχουν τη διάθεση να αγωνιστούν για την υλοποίησή του». Ενόψει της κατάρτισης των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες προσχωρήσεις στη Νέα Δημοκρατία, κάθε άλλο παρά απίθανο πρέπει να θεωρείται.

Το πολιτικό σκηνικό στο Μέγαρο Μαξίμου εν όψει των ευρωεκλογών έχει ήδη αρχίσει να διαμορφώνεται δια στόματος του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει τον πολιτικό τόνο επιδιώκοντας την επαναβεβαίωση της πολιτικής στήριξης των ψηφοφόρων που του έδωσαν δεύτερη τετραετία τον περασμένο Ιούνιο, καλώντας τους να κάνουν το κόμμα του τη “μεγάλη προοδευτική παράταξη”, όπως λέει, και μιλώντας για τον πολυδιάστατο “εκσυγχρονισμό” που χρειάζεται η χώρα.

Είναι μια σειρά από πολιτικές επιλογές στο Μέγαρο Μαξίμου που αποδεικνύουν τον στόχο της περαιτέρω επέκτασης προς τον μεσαίο χώρο και εξηγούν γιατί καταφέρνει να κυριαρχεί σ’ αυτόν. Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών μπορεί να είναι η πιο συμβολική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα νομοσχέδιο, που έρχεται στα τέλη της εβδομάδας στη Βουλή, έχοντας ήδη προκαλέσει έντονες αναταράξεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας και σφοδρές επικρίσεις από τα κόμματα εκ δεξιών της, αλλά και την Εκκλησία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments