Πολιτική

Άδωνις: Ανεγείρεται το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Β. Ελλάδα

Άδωνις: Ανεγείρεται το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στη Β. Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI)Στην ανέγερση αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκε, σε σημερινή κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Το νοσοκομείο θα παρέχει κορυφαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες

Στην ανέγερση αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκε, σε σημερινή κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας για το πρωτοποριακό έργο, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως, σε ό,τι αφορά τη θεραπεία και την παρακολούθηση των ασθενών, «αναμένεται να ξεκινήσει μες στο προσεχές διάστημα η ανέγερση του μοναδικού αντικαρκινικού νοσοκομείου στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη, με το βλέμμα στραμμένο στην έγκαιρη διάγνωση και διαχείριση της νόσου. Το αντικαρκινικό νοσοκομείο θα έχει περίπου 400 – 450 κλίνες, 100 μονάδες ημερήσιας νοσηλείας, μονάδα εντατικής θεραπείας και σύγχρονα χειρουργεία».

«Είναι ένα έργο», συμπλήρωσε ο υπουργός, «με χρηματοδότηση άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό προερχόμενο μέσα από συμπράξεις του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Θα είναι η πιο σύγχρονη και καινοτόμα δομή, σύμφωνα με όλα τα σύγχρονα διεθνή πρότυπα υγείας, και θα παρέχει κορυφαίες ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες σε ασθενείς από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα».

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο Άδωνις, «αναπτύσσεται ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα φροντίδας  ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών με στόχο την υποστήριξη ασθενών με καρκίνο. Αλλάζουμε το πλαίσιο των τοπικών μονάδων υγείας, έτσι ώστε να προσφέρουμε περισσότερα σε επίπεδο κοινότητας. Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να γίνονται και χημειοθεραπείες στην κοινότητα.

Ακόμη, ψηφίστηκε ο νόμος που αφορά την ανακουφιστική φροντίδα. Η ανακουφιστική φροντίδα είναι μια ολιστική προσέγγιση της φροντίδας, βασισμένης σε μια διεπιστημονική ομάδα επαγγελματιών υγείας, με γιατρό, νοσηλευτή και ψυχολόγο, καθώς επίσης και κοινωνικό λειτουργό. Επιδιώκεται η διασφάλιση της ποιότητας ζωής ασθενών με καρκίνο, με την κάλυψη τόσο των σωματικών, όσο και των ψυχικών και κοινωνικών αναγκών των ασθενών. Υποβλήθηκαν περίπου 45.000 ασθενείς και οι οικογένειές τους μέσα από την παροχή υπηρεσιών ανακουφιστικής φροντίδας. Περιλαμβάνεται νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι, σε στοχευμένες ομάδες ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας. Συνολικά επενδύουμε 270 εκατομμύρια ευρώ για προγράμματα θεραπείας και παρακολούθησης, τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, και τον καρκίνο.  Είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας έχει ένα τόσο ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο για τον καρκίνο με προγράμματα και δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και πολλά από αυτά υλοποιούνται ήδη, σώζοντας καθημερινά ζωές.

«Το πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας πιστώνεται στην κυρία Αγαπηδάκη και είναι ένα πρόγραμμα που πηγαίνει πολύ καλά», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, «το πρόγραμμα θα αλλάξει την εικόνα αυτής της ασθένειας στην Ελλάδα. Θα είναι κάτι που δεν μπορούμε να το φανταστούμε σήμερα. Το πρόγραμμα αποτυπώνει και την πίστη μας για το πώς θα έπρεπε να είναι η πρόληψη εδώ και πολλά χρόνια. Και για το ΕΣΥ, είναι η μοναδική ελπίδα να ανταπεξέλθει στις αυξανόμενες ανάγκες που έρχονται. Και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό που έρχεται. Ο ελληνικός πληθυσμός γηράσκει, ταυτόχρονα ζει περισσότερο, κάτι που σημαίνει ότι αυτό αυξάνει τις ανάγκες φροντίδας. Χρειαζόμαστε περισσότερες θεραπείες απέναντι στις νόσους και χρειαζόμαστε περισσότερα φάρμακα και περισσότερες καινοτόμες θεραπείες», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments