Πολιτική

Άδωνις: Φιλολαϊκό μέτρο τα απογευματινά χειρουργεία

Άδωνις: Φιλολαϊκό μέτρο τα απογευματινά χειρουργεία

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Την εκτίμηση πως τα απογευματινά χειρουργεία εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα, τεκμηρίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εξυπηρετούν το σύνολο των ασθενών

Την εκτίμηση πως τα απογευματινά χειρουργεία εξυπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα, τεκμηρίωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Fm, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως πρέπει να γίνει σαφές ότι «τα απογευματινά χειρουργεία γίνονται επί πληρωμή. Και σήμερα πληρώνεις στο δημόσιο νοσοκομείο όταν πρόκειται για απογευματινά ιατρεία κι ανάλογος ήταν ο θόρυβος, ο οποίος είχε προκληθεί όταν δημιουργήθηκαν και τα απογευματινά ιατρεία».

«Τα απογευματινά χειρουργεία έχουν εξαγγελθεί εδώ και 24 χρόνια», συμπλήρωσε ο Άδωνις, «αρχής γενομένης από τον Αλέκο Παπαδόπουλο, υπουργό της κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη. Το πρωινό χειρουργείο θα εξακολουθεί να χειρουργεί δωρεάν και τα απογευματινά χειρουργεία προορίζονται κυρίως για όσους δεν μπορούν να απευθυνθούν σε ένα ιδιωτικό νοσοκομεία, αλλά μπορούν να δώσουν κάποια επιπλέον χρήματα για την υγεία τους, για το χειρουργείο τους».

«Το μέτρο αυτό είναι βαθιά λαϊκό και δεν ακυρώνει επ’ ουδενί το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν και παραμένει κόμμα της σύγχρονης λαϊκής κεντροδεξιάς», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, «αφού τα απογευματινά ιατρεία πρόκειται να απελευθερώσουν θέσεις από τα πρωινά χειρουργεία, τα οποία παραμένουν εντελώς δωρεάν για τους ασφαλισμένους. Και αυτό γίνεται μέσα ακριβώς από την «απελευθέρωση» θέσεων από τα πρωινά χειρουργεία, αφού μια μερίδα ασθενών θα εξυπηρετηθούν από τα απογευματινά χειρουργεία.  Πρόκειται λοιπόν για λαϊκό μέτρο, για μέτρο υπέρ του λαού και των λαϊκών εισοδημάτων».

Αναφερόμενος επίσης στους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»,  ο υπουργός Υγείας υπενθύμισε πως «ΣΟΧ σημαίνει Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου» και ότι «το 2019 είχαν προσληφθεί 90 άτομα με σύμβαση ορισμένου χρόνου για τον καθαρισμό του νοσοκομείου. Σήμερα εργάζονται οι 56. Περίπου οι μισοί είχαν ήδη φύγει. Τα 22 άτομα αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας και είναι σε μόνιμη αναρρωτική άδεια. Δηλαδή υπηρεσίες στο νοσοκομείο προσφέρουν οι 34.

«Για να μπορέσει να δουλέψει το νοσοκομείο και να καλύψει τα κενά, άρχισε να προβαίνει σε διαδοχικές προκηρύξεις για τον καθαρισμό του Άγιου Σάββα. Στη συνέχεια, το νοσοκομείο προχώρησε σε διαγωνιστική διαδικασία. Ο διαγωνισμός έγινε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο 2021. Ο διαγωνισμός έγινε δύο φορές κατόπιν ενστάσεων. Ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε οριστικά τον Νοέμβριο του 2023 και κοινοποιήθηκε η απόφαση του δικαστηρίου τον Δεκέμβριο του 2023. Είναι γνωστό πως είναι σε εξέλιξη ένας διαγωνισμός, ο οποίος κρίθηκε σε τρία δικαστικά επίπεδα και κρίθηκε δίκαιος. Η εταιρεία που κερδίζει τον διαγωνισμό δίνει προτεραιότητα στους εργαζόμενους που ήδη υπάρχουν».

«Κι ακόμη, πρέπει να τονιστεί πως η έννοια του ΣΟΧ σημαίνει σύμβαση ορισμένου χρόνου εργασίας και αυτό σημαίνει πως η διάρκεια εργασίας δεν είναι απεριόριστη, αλλά ορισμένη. Η νομοθεσία απαγορεύει να μονιμοποιούμε κάποιον που εργάζεται στο δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Οι μόνιμες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα γίνονται μόνο μέσω ΑΣΕΠ», ολοκλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments