Πολιτική

Άδωνις: Διαφάνεια με την ενιαία λίστα χειρουργείων

Άδωνις: Διαφάνεια με την ενιαία λίστα χειρουργείων

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΟΥΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Άδωνις: «Σκοπός μου να κάνω δημόσιο κτήμα την πληροφορία σε όλους τους πολίτες»

Μιλώντας για την ενιαία λίστα χειρουργείων που ξεκινάει να ισχύει σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε πως πλέον θα είναι γνωστό σε όλους ο χρόνος αναμονής ανά κλινική. «Σκοπός μου είναι να κάνω δημόσιο κτήμα την πληροφορία σε όλους τους πολίτες» είπε ο κ. Γεωργιάδης λέγοντας ότι οι ασθενείς πρέπει να ξέρουν τον χρόνο αναμονής. Και όπως σημείωσε το μέτρο θα κριθεί στην πράξη από τον χρόνο που απαιτείται για το χειρουργείο.

Ωστόσο, όπως είπε το ποιος χειρουργείται πρώτος έχει να κάνει με τον κάθε γιατρό που εξετάζει την κρισιμότητα της υγείας του εκάστοτε ασθενή. «Η ενιαία λίστα χειρουργείου μας δίνει μια διαφάνεια, μας δίνει μια σειρά, μας μαθαίνει τους μέσους χρόνους αναμονής αλλά εάν κάποιος γιατρός θέλει να βάλει κάποιον ασθενή να προηγηθεί έχει δικαίωμα να το κάνει».

Δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι «σοβαρό επιχείρημα κατά των δημόσιων απογευματινών χειρουργείων δεν υπάρχει». Επιπλέον τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας θα μετράει τα χειρουργεία σε επίπεδο κλινικής και όχι γιατρού. Ερωτηθείς εάν τα απογευματινά χειρουργεία θα γίνονται και με ιδιώτες αναισθησιολόγους ή μόνο απ’ όλους όσοι εργάζονται στο ΕΣΥ ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «η αρχική φάση της μεταρύθμισης είναι να γίνεται αυτό αποκλειστικά μέσα από το ΕΣΥ. Σε δεύτερη φάση θέλω να το ανοίξω και σε ιδιώτες. Δεν είναι ακομη ώρα γι’ αυτό».

Αναφορικά με το εάν υπάρχει περίπτωση να καλύψει το κράτος το κόστος των απογευματινών χειρουργείων ο κ. Γεωργιάδης απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι δεν έχει τα χρήματα που απαιτούνται και «δεν μπορεί να διπλασιασει τις αμοιβές των γιατρών. Έσπευσε όμως να προσθέσει ότι στο υπουργείο αναζητούν έξυπνες ιδέες για να ενισχύσουν περισσότερο την προσπάθεια των αδύναμων συμπολιτών μας για να χειρουργηθούν το συντομότερο δυνατό. «Ο πρωθυπουργός έχει δείξει ενδιαφέρον για να βρούμε μια λύση και σε αυτούς τους συμπολίτες μας που έχουν πια πολύ μεγάλη αναμονή», είπε ο κ. Γεωργιάδης αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο ανακοίνωσης κάποιου σχετικού μέτρου στο μέλλον.

«Όταν κάτι που είναι παράνομο, αλλά όσα κατασταλτικά μέτρα και να έχεις βρει το νομιμοποιείς, μειώνεις την παρανομία» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments