Πολιτική

Μαρινάκης για μέτρα υπέρ αγροτών: H κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα

Μαρινάκης για μέτρα υπέρ αγροτών: H κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα
«H Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται πλάι στους αγρότες και να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα της χώρας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

«H Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται πλάι στους αγρότες και να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα της χώρας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης παραθέτοντας επιγραμματικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του αναφέρει:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε την επέκταση της επιστροφής του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και για το 2024 ενισχύοντας τους αγρότες με 82 εκ. ευρώ. Επιπλέον ανακοίνωσε πέντε ακόμα μέτρα που μειώνουν την τιμή του αγροτικού ρεύματος.

1. Πρόσθετη έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα, έπειτα από απόφαση της ΔΕΗ. Η έκπτωση θα ισχύσει από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

2. Ρύθμιση των χρεών προς τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους, των Τοπικών και Γενικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ), που φτάνουν σήμερα τα 87 εκατ. ευρώ.

3. H κυβέρνηση θα εξασφαλίσει στους αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και στους αγρότες που ασκούν συμβολαιακή γεωργία, μεσοπρόθεσμη μείωση του κόστους, της τάξεως τουλάχιστον του 30%, σε σχέση με τις σημερινές τιμές, για μία δεκαετία.

4. Σημαντική τομή είναι και το πρόγραμμα «Απόλλων», το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με πράσινη ενέργεια στη χώρα. Μέσα από διαγωνισμούς θα επιλεχθούν ώριμα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), τα οποία θα ξεκινήσουν να ηλεκτρίζονται εντός διετίας.

5. Για τους μεμονωμένους αγρότες θα ξεκινήσει, άμεσα, νέο πρόγραμμα με τίτλο: «Φωτοβολταϊκά στο Χωράφι», ύψους 30 εκατ. ευρώ.

H Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίσει να στέκεται πλάι στους αγρότες και να στηρίζει έμπρακτα τον πρωτογενή τομέα της χώρας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments